Makaron Raman związany z przewlekłym stanem zapalnym, przyrostem masy ciała, chorobą Alzheimera

Dla tych, którym brakuje gotówki lub czasu, makaron instant jest częstym jedzeniem na obiad lub lunch. Z pewnością ludzie rozumieją, że makaron nie jest zdrowym jedzeniem, ale mogą myśleć, że makaron instant nie jest tak zły.

Nie tak złym rozwiązaniem jak spożywanie burgera. Ale jeden lekarz z Massachusetts o imieniu Barden Kuo może skłonić cię do ponownego rozważenia tego przekonania.

Zrobił to, że użył aparatu wielkości pigułki, aby zrozumieć, co dzieje się w przewodzie pokarmowym i żołądku po spożyciu makaronu raman. Makaron Raman to jeden z rodzaju makaronu instant.

Poniżej możesz zobaczyć wideo z eksperymentu. Jeśli spojrzysz na wideo, zobaczysz makaron w żołądku. Nawet po 120 minutach pozostaje on nienaruszony w porównaniu z domowym makaronem.

Jest to niepokojące, ponieważ może to być wielkie obciążenie dla organizmu, jeśli chodzi o układ trawienny. Twój układ trawienny będzie zmuszony pracować godzinami, aby strawić to jedzenie.

Gdy żywność przez długi czas pozostaje w przewodzie pokarmowym, może wpływać na wchłanianie składników odżywczych. Ale jeśli chodzi o instant makaron raman, to przede wszystkim nie ma on wiele składników odżywczych.

W rzeczywistości w makaronach raman instant jest wiele dodatków, takich jak TBHQ, tj. Trzeciorzędowy hydrochinon butylu. Ten drogi dodatek prawdopodobnie pozostanie w żołądku i nikt nie wie, co może zrobić z ogólnym zdrowiem.

Powinieneś także wiedzieć, że ten toksyczny środek konserwujący TBHQ jest faktycznie produktem ubocznym przemysłu naftowego.

Jest to syntetyczna substancja chemiczna, która ma właściwości przeciwutleniające i nie jest przeciwutleniaczem. Zatrzymuje utlenianie olejów i tłuszczów, co oznacza, że ​​wydłuża okres przydatności przetwarzanych produktów spożywczych. Jest obecny w wielu przetworzonych produktach spożywczych.

Narażenie na tylko 1 g TBHQ może prowadzić do objawów, takich jak:

Wymioty
Nudności
Dzwonienie w uszach
Poczucie duszenia
Delirium

EWG, tj. Environmental Working Group, twierdzi, że zgodnie z ich eksperymentami na zwierzętach zagrożenia dla zdrowia, jakie są związane z trzeciorzędowym hydrochinonem butylu, to:

Wpływ na rozrodczość
Wpływ na wątrobę
Zmiany biochemiczne

Spożywanie makaronów instant jest powiązane z zespołem metabolicznym

Jeśli nadal zastanawiasz się nad spożywaniem makaronu raman, powinieneś wiedzieć, że zgodnie z jednym z badań opublikowanych w Journal of Nutrition, kobiety, które spożywały makaron instant, częściej miały większe ryzyko zespołu metabolicznego.

Kobiety, które spożywały makaron błyskawiczny więcej niż 2 razy w tygodniu, były w rzeczywistości o 68% bardziej narażone na zespół metaboliczny.

Objawami są niski poziom cholesterolu HDL (zdrowy cholesterol), otyłość ośrodkowa, podwyższone stężenie trójglicerydów, podwyższone ciśnienie krwi i podwyższony poziom cukru we krwi.

Powinieneś też wiedzieć, że MSG to tak naprawdę ekscytotoksyna. Oznacza to, że nadmiernie pobudza komórki nerwowe i powoduje uszkodzenia w różnym stopniu oraz dysfunkcję mózgu. Może wywoływać trudności w uczeniu się, chorobę Lou Gehriga i chorobę Alzheimera.

Spożywanie paczki makaronu błyskawicznego nie zabije cię, ale jeśli często zamieniasz zwykłe jedzenie na „zupki chińskie”, najprawdopodobniej będziesz mieć problemy zdrowotne.

Należy pamiętać, że makaron instant to rodzaj przetworzonej żywności, której należy unikać tak często, jak to możliwe. Czemu? Ponieważ na pewno sprawi, że będziesz gruby i chory, jeśli spożyjesz go zbyt dużo.


ZOBACZ TAKŻE