Ten popularny napój uszkadza tarczycę. Czy pijesz go?

Wiele osób uważa, że ​​jest to o wiele zdrowsza opcja niż normalne mleko, ponieważ jest zalecane przez wielu dietetyków do regularnej konsumpcji, ale twierdzenie, że jest dobre dla twojego zdrowia, jest dalekie od prawdy. 

Ostatnio odkryto, że mleko sojowe może mieć szkodliwy wpływ na twoje zdrowie i chociaż rosnące dowody potwierdzają to twierdzenie, ludzie nadal spożywają mleko sojowe wierząc, że jest zdrowe i pożywne. Spójrzmy na niektóre fakty, dlaczego mleko sojowe może siać spustoszenie w twoim organizmie i niszczyć twoje zdrowie.

NAJWAŻNIEJSZE POWODY, ABY UNIKAĆ SOJOWEGO MLEKA

    • Soja zawiera hemaglutyninę, substancję, która powoduje zakrzepy, a to prowadzi do zbijania czerwonych krwinek.
    • Roślina ta zawiera również estrogeny roślinne, fitoestrogeny AKA, które hamują funkcje hormonalne i są związane z rakiem piersi i niepłodnością u kobiet.
    • W przypadku żywności sojowej obfituje w toksyczne aluminium, które ma szkodliwy wpływ na nerki, system nerwowy i jest również związane z występowaniem choroby Alzheimera.
    • Soja jest bogata w naturalne toksyny znane jako „antyodżywki”, a picie tylko 2 szklanek mleka sojowego dziennie może negatywnie wpłynąć na cykl menstruacyjny u kobiet.
  • Należy również wiedzieć, że w procesie produkcyjnym delikatne białka soi są narażone na wysokie temperatury, w celu produkcji teksturowanego białka roślinnego i izolatu białka sojowego, co stanowi poważne zagrożenie dla zdrowia.
  • Badania naukowe wykazały, że spożywanie soi zwiększa zapotrzebowanie organizmu na witaminę D i witaminę B12.
  • Czy słyszałeś o toksycznych izoflawonach? Obfituje w nie soja, ale trzeba wiedzieć, że niektóre z tych izoflawonów, takie jak daidzeina i genisteina, mogą powodować rozwój raka piersi.
  • 99% soi to GMO, ponieważ jest to jedna z najczęściej skażonych pestycydami żywności.
  • Soja zawiera związek podobny do witaminy B12, którego organizm nie jest w stanie przetworzyć. Spożywanie produktów sojowych może prowadzić do niedoboru witaminy B12.
  • Produkty sojowe zawierają duże ilości kwasu fitynowego, który zapobiega trawieniu miedzi, żelaza, cynku, wapnia i magnezu.

Karagenina w mleku sojowym

Wiele badań naukowych wykazało, że karagenina spożywcza w mleku sojowym może wywoływać u szczurów laboratoryjnych uszkodzenia, owrzodzenia, zapalenie żołądkowo-jelitowe i raka okrężnicy, co jest dość niepokojące. Co więcej, według Amerykańskiego Towarzystwa Diabetologicznego ostatnie badania ujawniły związek między stosowaniem karageniny o jakości spożywczej, a opornością na glukozę i insulinę u myszy.

Wszystkie powyższe fakty powinny wystarczyć, aby przekonać Cię, że produkty sojowe i soja mają wyjątkowo szkodliwy wpływ na ogólny stan zdrowia, dlatego musisz natychmiast przestać je spożywać.

Udostępnij ten artykuł znajomym

POPULARNE ARTYKUŁY


loading...
loading...

NAJNOWSZE ARTYKUŁY

Wystarczy łyk tego napoju, aby skutecznie rzucić palenie

Czy palisz papierosy? Cóż, jeśli Twoja odpowiedź brzmi tak, to jesteś we właściwym miejscu. W tym artykule mamy zamiar pokazać cudowny napój, który pomoże...

Znaki ostrzegawcze niedoboru magnezu, które większość ludzi ignoruje

Według niektórych badań ponad 90% ludzi ma niedobór magnezu. Jest to więc ważny problem, ponieważ wpływa na metabolizm, odporność, ciśnienie krwi i inne warunki...

Ta tabela pokazuje kiedy powinieneś położyć swoje dzieci do łóżka

Jeśli masz dzieci wiesz, że może być trudno ustalić, kiedy jest odpowiedni czas, aby je położyć spać. Położysz dzieci zbyt wcześnie ryzykujesz, że będą...

Lecz problemy z tarczycą za pomocą tego naturalnego środka wzmacniającego zdrowie

Ten naturalny środek zawiera wiele składników, które stymulują czynność tarczycy. Dodatkowo jest to potężne połączenie witamin, minerałów i przeciwutleniaczy, które poprawiają ogólny stan zdrowia.Korzyści...

Przełom w leczeniu raka: naukowcy znaleźli obiecujące lekarstwo na białaczkę

Lekarstwo na raka jest ostatecznym celem, do którego dąży każdy naukowiec. Naukowcy starają się znaleźć odpowiednie lekarstwo odkąd zaczęliśmy rozumieć czym naprawdę jest rak.Jednym...

Pozbądź się nieświeżego oddechu, a dodatkowo chroń dziąsła

Chyba każdy z nas miał w swoim życiu tą nieprzyjemną sytuację kiedy to w danej chwili nie możesz pozbyć się nieprzyjemnego zapachu z Twoich ust.Co...

10 najlepszych korzyści zdrowotnych z winogron

Soczyste i pyszne winogrona rosną w gronach i występują w różnych kolorach, takich jak purpura, szkarłat, czarny, granatowy, żółty, zielony, pomarańczowy i różowy.Mogą być...

Bazylia – roślina, która jest naturalnym antybiotykiem

Bazylia (łac. Ocimum basilicum) jest rośliną o zielonych, owalnych liściach i specyficznym aromacie. Obecnie znanych jest 6 różnych gatunków, które mają specyficzny smak i wygląd.Bazylia ma...

Produkty zapobiegające rozwojowi raka i wzrostowi komórek rakowych!

Najnowsze badania wykazały, że te 7 składników może zwiększyć skuteczność leczenia raka. Jeśli przyjmowane są one regularnie mogą również hamować wzrost komórek nowotworowych.Nie tylko są...

5 sposobów regulacji pH ciała za pomocą sody oczyszczonej

Niesamowita liczba mikroorganizmów zamieszkuje twoje ciało, które rozmnaża się i żyją w harmonii, kiedy utrzymujesz zdrowy styl życia.Mogą jednak stać się bardzo szkodliwe, gdy...