Nalewka z czosnku tybetańskiego: leczy wszystko, co tylko przyjdzie Ci do głowy

Ta nalewka czosnkowa to starożytny przepis leczniczy stworzony przez mnichów buddyjskich z Tybetu. Pomaga na niezliczone choroby i łatwo można ją przygotować samodzielnie.

Nalewka z czosnku tybetańskiego powstała 2500 lat temu jako potężny lek na wiele dolegliwości. Nie ma potrzeby rozwodzić się nad korzyściami płynącymi z codziennego spożywania surowego czosnku, ponieważ jest to jeden z najbardziej znanych istniejących produktów leczniczych.

Nalewka pozwoli Ci w jeszcze jeden sposób cieszyć się dobroczynnym działaniem czosnku w krótkim czasie, a dodatkowo możesz ją łatwo przygotować w domu.

Nalewka z czosnku tybetańskiego ma wiele potencjalnych korzyści

Od niepamiętnych czasów czosnek był stosowany w leczeniu wielu dolegliwości i poważnych chorób. Wiele z tych korzyści zostało potwierdzonych przez współczesną naukę.

Badania wielokrotnie wykazują jej pozytywny wpływ na układ sercowo-naczyniowy, profilaktykę i leczenie wielu poważnych chorób, takich jak nowotwory, zaburzenia metaboliczne, ciśnienie krwi i cukrzyca.

Jednak nalewka czosnkowa może pomóc również w przypadku innych problemów:  

  • usuwa nagromadzone w organizmie rezerwy tłuszczu
  • pomaga obniżyć poziom cholesterolu LDL (złego), jednocześnie zwiększając poziom cholesterolu HDL (dobrego).
  • obniża poziom trójglicerydów we krwi
  • pomaga zapobiegać zakrzepicy
  • obniża ciśnienie krwi
  • oczyszcza i poprawia pracę wątroby
  • poprawia pracę nerek i pomaga zwalczać zatrzymywanie płynów w organizmie
  • pomaga poprawić krążenie krwi
  • wzmacnia układ odpornościowy i wzmacnia mechanizmy obronne
Sprawdź to ➡ ➡  Czy wiesz co się dzieje kiedy pijesz wodę z miodem na pusty żołądek?

Po nalewkę czosnkową możesz sięgnąć nawet jeśli niepokoją Cię:

  • zapalenie zatok
  • choroba serca
  • bóle głowy
  • otyłość
  • zapalenie stawów, choroba zwyrodnieniowa stawów lub reumatyzm
  • nieżyt żołądka
  • hemoroidy
  • problemy ze słuchem lub wzrokiem
  • arterioskleroza

Instrukcja przygotowania nalewki z czosnku tybetańskiego

Jak sama nazwa wskazuje, głównym składnikiem nalewki jest czosnek. Będziesz także potrzebował alkoholu, najlepiej 70% (przeznaczonego do spożycia wewnętrznego).

Ze względu na zawartość alkoholu nalewka oczywiście nie jest odpowiednia dla dzieci.

Przygotowanie

Wyciśnij 350 g czosnku (najlepiej organicznego). Można także zetrzeć, pokroić lub drobno posiekać czosnek. Czosnek umieścić w zamykanym pojemniku i zalać 250 ml alkoholu.

Zakręcić i odstawić do lodówki na 10 do 14 dni. Następnie odcedź i przechowuj płyn w lodówce przez kolejne dwa dni.

Następnie nalewka jest gotowa do użycia. Nalewkę przechowywać w lodówce i dozować za pomocą pipety (zakraplacza). 

Stosowanie

Zwiększaj dawkę stopniowo, organizm musi się przyzwyczaić do podaży czosnku. Pierwszego dnia należy przyjąć jedną kroplę rano, dwie krople po południu i trzy wieczorem.

Następnego dnia zwiększaj każdą dawkę o jedną kroplę (a więc dwie rano, trzy po południu i cztery wieczorem). Następnego dnia ponownie zwiększ dawkę o jedną kroplę.

Sprawdź to ➡ ➡  Bergamotka - owoc, który posiada właściwości przeciwnowotworowe!

Zwiększasz dawkę w ten sposób, aż do 7 kropli rano, 8 po południu i 9 wieczorem. Następnie nie zwiększaj dawek, maksymalna dzienna dawka wynosi 24 kropli.


ZOBACZ TAKŻE