Jak zrobić syrop z zielonych orzechów z miodem – wspaniałe korzyści zdrowotne

Młode zielone orzechy włoskie w miodzie – niesamowite lekarstwo na wiele chorób. Jest to bardzo stary przepis, który jest przygotowywany w mojej rodzinie od wielu lat. Moja babcia to robiła, następnie moja mama, a teraz ja.

 

Moja mama dawała nam 1 łyżkę rano każdego dnia, kiedy byliśmy dziećmi. Wszyscy mieliśmy problemy z bólem gardła i zapaleniem migdałków, a ten wspaniały syrop zawsze pomagał. Uratowało mnie to przed usunięciem migdałków, gdy byłam dzieckiem.

Warto zauważyć, że najlepiej jest nosić rękawiczki podczas zbierania orzechów włoskich, ponieważ emitują czarny odcień na dłoniach, a wtedy trudno jest umyć ręce.

Dlaczego warto spożywać syrop z zielonych orzechów?


NIE PRZEGAP!  Bez jajek i BEZ PIECZENIA! Trudno oprzeć się pokusie tego Tiramisu!

Młode orzechy włoskie zanurzone w miodzie uwalniają dużą ilość jodu, który łatwo wchłania się w organizmie.

Pij jedną łyżeczkę octu jabłkowego i miodu, a te 10 rzeczy stanie się Twoim ciałem

Młode zielone orzechy zawierają dużo witaminy C i całe bogactwo witamin i są dobre dla pacjentów cierpiących na anemię i chorych dzieci. Syrop ten ma również pozytywny wpływ na oczyszczenie wątroby, żołądka i krwi.


Jest dobry w problemach z funkcjonowaniem tarczycy, chorobami gardła i dróg oddechowych, szczególnie w zapaleniu oskrzeli, jest świetny do zwiększania odporności, zwalczania otyłości i przewlekłych chorób układu oddechowego, neutralizuje działanie toksyn.

Przepis na syrop z zielonych orzechów



NIE PRZEGAP!  Używając zaledwie 3 składników, zrób zdrowe ciasteczka przy minimalnym wysiłku.

Składniki:

– 1 kg miodu
– 40 młodych zielonych orzechów włoskich

Przygotowanie:

– Najpierw pozbieraj orzechy o średnicy około 1-1,5 cm. Najlepiej jest znaleźć drzewo, które rośnie w czystym środowisku, w którym powietrze, woda i gleba nie są zanieczyszczone.

– Umyj i wysusz orzechy włoskie.


NIE PRZEGAP!  Syrop miętowy wspomaga trawienie, łagodzi nudności, bóle brzucha i skurcze

– Włóż je do słoika i zalej miodem. Zamknij dobrze słoik i pozostaw go w jasnym miejscu, ale nie wystawiaj go na bezpośrednie działanie promieni słonecznych.

– Co dziesięć dni otwieraj pokrywkę, aby usunąć powietrze będące produktem fermentacji i wymieszaj syrop.


NIE PRZEGAP!  Jak zrobić miód z mniszka lekarskiego. Dlaczego warto go spożywać?

– Po 40 dniach odcedź płyn i usuń małe orzechy, które są już ciemne i suche. Miód ciemnieje i staje się bardziej płynny.

– Spożywaj 1 łyżkę rano, każdego dnia.