Wypróbowana roladka babci z czasów mojego dzieciństwa: bardzo smaczna przekąska!

Dzisiaj przygotowaliśmy dla Ciebie naprawdę doskonały przepis, który na pewno Ci się spodoba.

Przygotuj ten smakołyk sam, a zobaczysz, że nie pożałujesz!

Aby przygotować ten przepis, będziemy potrzebować następujących składników:

4 jajka

wiórki kokosowe do posypania

100 g cukru

orzechy laskowe lub herbatniki

5 łyżek dżemu truskawkowego

1 łyżeczka oleju roślinnego

120 g mąki pszennej

1 łyżeczka soku z cytryny

8 g proszku do pieczenia

blaszka do pieczenia

Tak postępujemy w przepisie:

Wbij jajka do miski i ubij je mikserem. Następnie stopniowo dodawać cukier cały czas ubijając masę.

Kiedy jajka i cukier się połączą, możesz dodać do mieszanki sok z cytryny i olej roślinny i wszystko dokładnie wymieszać lub ponownie ubić.

Po dokładnym wymieszaniu masy dodać mąkę i proszek do pieczenia. Ponownie wymieszaj wszystkie składniki, a następnie wylej tę mieszankę na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

Rozgrzej piekarnik do 200°C i gdy osiągnie żądaną temperaturę, piecz ten biszkopt przez około 20 minut.

Po upieczeniu wyjąć blachę z piekarnika i położyć ciasto na blacie.

Zmiażdż orzechy laskowe lub herbatniki, następnie posmaruj ciasto warstwą konfitury truskawkowej, a następnie całość posyp pokruszonymi orzechami lub herbatnikami. Dzięki temu krokowi nadasz roladce wspaniały i pyszny smak.

Teraz po prostu zwiń całość w wałek i uformuj kształt rolki. Następnie włóż tę roladę do lodówki na co najmniej 30 minut.

Po wyjęciu rolady z lodówki posmaruj ją kolejną warstwą marmolady i posyp całość wiórkami kokosowymi. Przechowuj powstały deser w lodówce, aż zostanie zjedzony.

Życzymy smacznego.

Udostępnij ten przepis i spraw radość swoim znajomym, którym z pewnością też się spodoba.