Zdrowie10 naturalnych antybiotyków, które zwalczają infekcje.

10 naturalnych antybiotyków, które zwalczają infekcje.

Nasz świat jest bogaty w nieograniczone źródła leków, które mogą leczyć wiele chorób w całkowicie naturalny sposób, bez żadnych negatywnych skutków. Jednak dlaczego ludzie używają leków chemicznych kiedy zaczynają się jakieś problemy zdrowotne?,

Słyszeliście to słynne powiedzeni Hipokratesa, które mówi, że jedzenie może być twoim lekiem, a lek może być żywność.

Ten artykuł pokaże Ci dziesięć naturalnych antybiotyków, które pomogą zwalczać różne infekcje. Z pewnych powodów firmy farmaceutyczne nie chcą ujawnić publicznie informacji na ich temat.

1. Czosnek

Codzienne spożywanie czosnku pomoże zwalczać wszystkie rodzaje infekcji, wirusów i bakterii. Niektóre badania wskazują, że czosnek jest w stanie walczyć nawet z AIDS, wysokim ciśnieniem krwi i cukrzycą. Leczy on także skutki grypy, przeziębienia.W celu uzyskania pełnych efektów antybiotyku zmiażdż czosnek i spożywaj na surowo w zupach, sałatkach, a nawet w napojach.

2. Cebula

Bardzo podobne do czosnku warzyw pod względem jego korzyści zdrowotnych i efektów. Cebula pomaga w redukcji stanu zapalnego i bólu, a także pomaga przy przeziębieniu i grypie.

3. Chrzan

Ta potężna roślina daje duże ilości energii i chroni organizm przed licznymi możliwymi chorobami. Poprawia krążenie krwi, ponadto chrzan stosowany jest w leczeniu wielu różnych problemów medycznych, takich jak kamica nerkowa, infekcje dróg oddechowych oraz zapalenie oskrzeli. Zaleca się spożywać go w stanie surowym w celu uzyskania najlepszych efektów.

4. Grejpfruty

Ekstrakt z nasion grejpfruta znany jako GSE jest używany jako ważna substancja przeciwbakteryjna. Właściwości przeciwbakteryjne grejpfruta zapobiegają wzrostowi bakterii i grzybów.

5. Miód Manuka

Hamuje bądź niszczy rozwój bakterii Gram-dodatnich, Gram-ujemnych, grzybów, wirusów, pierwotniaków, paciorkowców.

Te cenne właściwości zawdzięcza miód swemu składowi chemicznemu. Wysokie ciśnienie osmotyczne, kwaśny odczyn środowiska, obecność oksydazy glukozy, lizozymu, apidycyny, inhibiny to cechy nadające miodowi działanie antybiotyczne. Warto zapamiętać, że aktywność antybiotyczna miodu wzrasta nawet do 220 razy gdy go rozcieńczymy z wodą.

6. Witamina C

Wiele rodzajów owoców zawierają tą witaminę takie jak ananasy, pomarańcze, cytryny i wiele innych. Kiedy za oknem robi się zimno pij sok z cytryny lub pomarańczowy ze względu na ich zdolność do wzmocnienia systemu odpornościowego.

7. Ocet jabłkowy

Ma bardzo silne właściwości antybiotyczne, zapobiega i leczy ból gardła, a także zabija bakterie, które wywołały ten problem.

8. Cynamon

Cynamon jest bardzo ważną przyprawą, ponieważ obniża poziom cukru we krwi, jest to bardzo korzystne dla tych, którzy cierpią na cukrzycę. Jego antybiotyczne właściwości z powodzeniem walczą z zakażeniami. Można spożywać cynamon na kilka sposobów: w żywności, herbacie, napojach, itp.

9. Eukaliptus

Ten silny środek antyseptyczny jest bardzo korzystny dla skóry. Jeśli chodzi o przeziębienie zwykle stosowany jest w herbacie. Ponadto eukaliptus jest stosowany w leczeniu zakażeń grzybiczych ze względu na jego właściwości anty-grzybicze.

10. Imbir

Ten składnik jest obecny w prawie każdym lekarstwie na przeziębienie i grypę. Jego korzeń z powodzeniem leczy nudności, ból brzucha, bóle mięśni i stawów.

Bądź ostrożny jeśli planujesz ciążę lub kiedy spodziewasz się dziecka, ponieważ duża ilość imbiru może prowadzić do poronienia.


Najnowsze

Popularne

Najnowsze