3 sposoby użycia mieszanki czosnku i cytryny do odblokowania tętnic

Czosnek i cytryna to jedne z najlepszych zdrowych dla serca pokarmów na Ziemi. Ze względu na właściwości rozrzedzające krew czosnku może zapobiegać tworzeniu się skrzepów krwi, chroniąc w ten sposób przed udarem i zawałem serca.

To zdrowe warzywo jest również pomocne w obniżaniu wysokiego ciśnienia krwi. Z drugiej strony cytryna jest pełna przeciwutleniaczy, które zapobiegają wchłanianiu złego cholesterolu do krwioobiegu.

To z kolei zapobiega miażdżycy – gromadzeniu się płytki cholesterolowej w tętnicach, co może prowadzić do zawału serca, chorób serca i udaru mózgu.

Jak widać, oba składniki są świetne dla zdrowia serca, więc łącząc je otrzymujesz silną mieszankę, która skutecznie odblokuje twoje tętnice.

Nie musisz cierpieć ani mieć skłonności do chorób serca, aby zacząć spożywać tę wspaniałą mieszankę. Regularne spożywanie jej jest korzystne dla ogólnego stanu zdrowia, więc warto spożywać ją już dziś.

Należy jednak przestrzegać zaleceń lekarza dotyczących leczenia i zaleceń. Ponadto ilekroć chcesz spróbować naturalnego środka na problemy związane z sercem, zawsze najpierw skonsultuj się z lekarzem.

Oto trzy różne sposoby wykorzystania potężnych właściwości czosnku i cytryny do odblokowania tętnic i utrzymania ich w czystości.

Metoda nr 1

Składniki:

30 ząbków czosnku
6 cytryn
2 l wody

Przygotowanie:

Obierz ząbki i cytryny i pokrój je na małe kawałki. Umieść posiekane kawałki obu składników w blenderze, a następnie wlej mieszaninę do metalowego garnka. Dodaj wodę i gotuj na średnim ogniu, aż mieszanina się zagotuje.

Następnie gotuj przez dziesięć minut na małym ogniu. Gdy mieszanina ostygnie do temperatury pokojowej, odcedź ją i przechowuj ciecz w szklanym pojemniku. Trzymaj w lodówce.

Spożywanie:

Pij 50 mililitrów leku codziennie przez trzy tygodnie. Zrób tygodniową przerwę, a następnie powtarzaj przez kolejne trzy tygodnie. Możesz wykonywać ten zabieg co sześć miesięcy.

Metoda nr 2

Składniki:

30 ząbków czosnku
6 cytryn

Przygotowanie:

Obierz ząbki i cytryny, a następnie posiekaj na małe kawałki. Połowę pokrojonych kawałków włóż do blendera i napełnij wodą. Dobrze wymieszaj i wlej mieszaninę do dużego metalowego garnka. Zrób to samo z resztą składników.

Zagotuj mieszaninę na średnim ogniu, a następnie gotuj na wolnym ogniu przez pięć minut. Gdy ostygnie w temperaturze pokojowej, odcedź i wlej płyn do szklanej butelki lub pojemnika. Trzymaj lekarstwo w lodówce.

Spożywanie:

Pij szklankę leku codziennie przez trzy tygodnie. Podobnie jak w przypadku pierwszej metody zrób przerwę przez tydzień, a następnie powtórz leczenie przez kolejne 3 tygodnie. Wykonuj całe leczenie raz w roku lub w razie potrzeby.

Metoda nr 3

Składniki:

Jedna szklanka soku z czosnkowego
Jedna szklanka soku z cytryny
Jedna szklanka octu jabłkowego
Jedna szklanka soku imbirowego
Trzy szklanki miodu

Przygotowanie:

Wymieszaj sok czosnkowy, sok z cytryny i ocet jabłkowy w dużym metalowym garnku. Gotuj mieszaninę na średnim ogniu przez 30 minut lub do momentu, gdy w garnku pozostaną około trzy szklanki początkowej ilości. Gdy ostygnie w temperaturze pokojowej, dodaj miód. Wlać mieszaninę do szklanej butelki i przechowywać w lodówce.

Spożywanie:

Pij jedną łyżkę leku każdego ranka na pusty żołądek, aż opróżnisz całą butelkę.

👇Udostępnij znajomym👇

Zobacz Też: