Twórcą tej słynnej receptury jest zakonnica Hildegard von Bingen, która żyła 800 lat temu i zmarła w wieku 81 lat.
Później jej recepta na problemy z sercem została przetestowana przez znanych lekarzy, którzy wydali ją w swoich pracach badawczych.
Zakonnica udostępniła ten przepis słynnej zielarce Maria Treben, autorce książki „Zdrowie z apteki bożej”.
Ten naturalny lek okazał się skuteczny we wszystkich problemach związanych z sercem. Jest on szczególnie użyteczny, gdy masz problemy z sercem ze względu na stres.
Składniki:
– 10 łodyg natki pietruszki
– litr wina czerwonego lub białego( najlepiej domowej roboty)
– 2 łyżki octu winnego
– 300 g miodu
Przygotowanie:
Umieść łodygi natki pietruszki w litrze czystego naturalnego wina i dodaj łyżki octu. Gotuj całość przez 10 minut w niskiej temperaturze (UWAGA: pojawia się piana) Następnie dodaj miód i gotuj całośc przez kolejne 4 minuty. Odcedź, umieść preparat w butelkach i zakręć. Powstający osad nie jest szkodliwy i można go spożywać. Miód nie traci swoich właściwości jeżeli jest gotowany w niskiej temperaturze.
Stosowanie:
Każdego dnia należy spożywać 1 łyżkę tego preparatu.