Codziennie rano wypijaj szklankę tej wody i zmniejsz ryzyko raka!

Zdaniem ekspertów rak potrafi rozwijać się tylko w środowisku kwaśnym, a istnieją też przesłanki, że większość chorób przewlekłych rozwija się w tym samym środowisku.
Myśląc logiczne można się domyśleć, że choroby te nie mogą przetrwać w środowisku zasadowym o pH powyżej 7,36, co można osiągnąć wodą alkaliczną.

Picie wody alkalicznej przyczyni się do przywrócenia naturalnego poziomu pH i utrzymania chorób z dala od naszego organizmu, gdyż w ten sposób neutralizujemy wszystkie kwasy. Ten rodzaj wody można znaleźć w większości sklepów ze zdrową żywnością, ale możemy również przygotować ją sami w domu.
Składniki:
1 cytryna
2 litry oczyszczonej, przefiltrowanej wody
1 łyżka soli himalajskiej różowej
Przygotowanie:
Wlej wodę do dużego, szklanego słoja, następnie dodaj pozostałe składniki i zakręć go, odstaw na całą noc.

Stosowanie:
Każdego ranka zaraz po przebudzeniu i to na czczo staraj się wypić 3 szklanki tak przygotowanej wody.

Udostępnij ten artykuł znajomym

POPULARNE ARTYKUŁY


loading...
loading...

NAJNOWSZE ARTYKUŁY

Najpotężniejszy eliksir na płaski brzuch i to zaledwie w 7 dni

Nie ma osoby, która nie chce mieć zdrowego ciała i wyrzeźbionej figury. Jednak nowoczesny styl życia, który często zawiera śmieciową dietę i brak aktywności fizycznej prowadzi...

Naturalna ochrona przed rakiem i lek numer 1 na problemy z nerkami

Ta niesamowita mikstura jest doskonałym źródłem kwasu foliowego, a także karotenoidów i związków przeciwnowotworowych. Jej głównym składnikiem są buraki, czerwone warzywo z licznymi korzyściami...

Kurkuma z miodem i cytryną – wspaniałe korzyści zdrowotne

Kurkuma lub woda z kurkumą ma silne działanie przeciwzapalne i przeciwrakowe. Jeśli dodasz trochę cytryny i miodu otrzymasz jeszcze więcej korzyści zdrowotnych.Aktywny składnik kurkumy, kurkumina działa...

Miód i cebula: wspaniały lek na kaszel

Kiedy kaszel jest mokry, towarzyszy mu śluz, zwany także flegmą lub plwociną. Z drugiej strony suchy kaszel nie jest wynikiem odkrztuszania, ale infekcja, która...

Jajka i cholesterol – ile jaj można bezpiecznie zjeść każdego dnia?

Jajka są jednymi z najbardziej pożywnych pokarmów na naszej planecie. Jednak czy jajka i cholesterol w nich zawarty jest bezpieczny dla naszego zdrowia?W rzeczywistości...

Cynamon i jogurt jako środek na cukrzycę, otyłość i cholesterol

Cynamon to wspaniała przyprawa, której właściwości lecznicze są znane ludziom od wielu lat. Często jest on kupowany w postaci proszku i w takiej postaci nie jest odpowiedni do...

Domowe naturalne zabiegi wybielające zęby

Czy wiesz, że niektóre produkty spożywcze, które jemy mogą spowodować, że nasze zęby stracą swój biały kolor i zaczną żółknąć? Może to również być spowodowane...

Pokarmy, które pomogą Ci kontrolować ciśnienie krwi

Nadciśnienie tętnicze jest chorobą, która powoduje, że przepływ krwi przez tętnice jest szybszy niż powinien i może prowadzić do komplikacji zdrowotnych.Istnieje kilka problemów, które mogą wpłynąć...

Woda utleniona – bardzo ciekawe i mało znane zastosowania

Woda utleniona to produkt, który większość z nas posiada w domu. W rzeczywistości jest to jeden z najtańszych i najbardziej poręcznych artykułów gospodarstwa domowego. Poniżej znajdziesz...

Dlaczego należy zawsze spać na lewym boku

Sen pomaga uzupełnić energię, wzmocnić Twój układ odpornościowy, pozwala odpocząć mózgu, poprawia pamięć i zmniejsza ból.Ponadto sen poprawia, zwiększa bystrość umysłu, siłę uczenia się i...