Cudowny napój na bóle stawów – wystarczy jeden łyk dziennie

Bóle stawów to jeden z najczęstszych problemów, na szczęście jednak łatwo można sobie pomóc, spożywając odpowiedni napój.

Ból stawów dotyka prawie wszystkich grup wiekowych, ze względu na szereg czynników, takich jak zła postawa, przewlekła choroba czy środowisko.

Jest to bardzo powszechny problem, ale można go rozwiązać na wiele naturalnych sposobów niż stosowanie komercyjnych leków zawierających chemikalia.

Wystarczy przygotować odpowiedni napój, a już po kilku dniach poczujesz ulgę.

Unikalny eliksir szybkiej ulgi

Jeśli cały czas czujesz się ociężały, prawie każdy ruch jest bolesny zdecydowanie powinieneś rozważyć spożycie tego cudownego napoju opartego na naturalnej żywności.

Do jego przygotowania potrzebne będą następujące składniki:

  • 8 dekagramów siekanych migdałów
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 2 szklanki pokrojonego w kostkę ananasa
  • 1 szklanka płatków owsianych
  • 1 szklanka świeżo wyciśniętego soku pomarańczowego
  • szklanka wody

Najpierw przygotuj płatki owsiane i gotuj je przez około 10 minut. Po ostygnięciu włóż je do blendera z pozostałymi składnikami i dokładnie zmiksuj.

Jeśli masa jest za gęsta, możesz dodać trochę więcej wody lub soku pomarańczowego.

Pij powstały napój dwa razy dziennie przez 7 dni, a nieprzyjemne bóle stawów będą dla Ciebie tylko przeszłością.

Korzyści zdrowotne składników

Migdały:

  • Bogate źródło zdrowych tłuszczów, błonnika, witaminy (E , B2, B3) i minerały (magnez, wapń, żelazo)
  • Mogą przyczynić się do lepszego zdrowie serca i obniżają poziom cholesterolu
  • Zawierają przeciwutleniacze, które mogą chronić komórki przed uszkodzeniem przez wolne rodniki
  • Promują utratę wagi

Miód:

  • Właściwości przeciwdrobnoustrojowe i przeciwzapalne
  • Zawiera przeciwutleniacze, dzięki czemu przyczynia się do wzmocnienia układu odpornościowego
  • Wspomaga gojenie się ran i łagodzi podrażnienia gardła
  • Pomaga leczyć kaszel i ból gardła

Cynamon:

  • Właściwości przeciwutleniające i przeciwzapalne
  • Pomaga obniżyć poziom cukru we krwi i poprawić wrażliwość na insulinę
  • Wspomaga trawienie i metabolizm
  • Zmniejsza ryzyko chorób serca i wspomaga zdrowie mózgu

Ananas:

  • Wspomaga trawienie i zmniejsza stany zapalne
  • Jest bogaty w witaminę C i przeciwutleniacze, które wspierają układ odpornościowy i chronią komórki przed uszkodzeniami
  • Wspiera zdrowie kości i stawów
  • Wspomaga pracę przewodu pokarmowego

Płatki owsiane:

  • Są bogate w błonnik, który wspomaga trawienie i utrzymuje stabilny poziom cukru we krwi
  • Zawierają białka, witaminy (B1, B5) i minerały (żelazo, magnez)
  • Pomagają obniżyć poziom cholesterolu i wspomagają zdrowie serca
  • Wpływają na regulację masy ciała

Sok pomarańczowy:

  • Jest bogaty w witaminę C, który wspiera układ odpornościowy i zdrowie skóry
  • Zawiera przeciwutleniacze, które chronią komórki przed uszkodzeniem przez wolne rodniki
  • Wspomaga trawienie i poprawia pracę jelit
  • Jest także źródłem witaminy A, wapnia i potasu, które są ważne dla zdrowia kości, mięśni i układu nerwowego