Czerwona cebula – zabija komórki rakowe i kontroluje cukrzycę

Czerwona cebula jest przez wielu kochana, ale z drugiej strony znienawidzona i to w równym stopniu, ale jej korzyści zdrowotne są bezkonkurencyjne. 
Co najważniejsze powinniśmy ją spożywać na surowo, gdyż gotowanie jej niszczy większość pozytywnych korzyści zdrowotnych.
W tym artykule chcemy przedstawić 7 powodów, dla których czerwona cebula jest korzystna dla twojego zdrowia i powinna być włączona do codziennej diety.

Hamuje wzrost komórek rakowych

Wysoka zawartość związków siarki w cebuli chroni ciało przed wrzodami i różnymi nowotworami. Będzie ona również zwalczać bakterie w drogach moczowych.

Kontroluje cukrzycę

Surowa cebula zwiększa produkcję insuliny. Jest ona idealna dla osób chorych na cukrzycę.

Leczy zaparcia

Cebula posiada błonnik, które pomaga w zaparciach, ponieważ usuwa toksyny z jelit.

Łagodzi ból gardła

Sok z cebuli jest skuteczny w przeziębieniach i bólach gardła.

Krwotok z nosa

Wąchając czerwoną cebulę może w krótkim czasie zatrzymać krwawienie z nosa.

Chroni serce

Cebula kontroluje wysokie ciśnienie krwi i zabezpiecza przed chorobą wieńcową.

Kontroluje poziom cholesterolu

Surowe cebule są skuteczne w kontrolowaniu poziomu cholesterolu i obniżaniu złego cholesterolu (LDL).