Konsumpcja oleju kokosowego dodanego do kawy każdego dnia oferuje kaskadę pozytywnych reakcji w naszym ciele, począwszy od utraty wagi do wzmacniania naszego układu odpornościowego.
Olej kokosowy jest używany jako olej biologiczny, który pomoże schudnąć. Kokos jest jednym z owoców zawierających dużą ilość średniołańcuchowych kwasów tłuszczowych, dzięki temu jest idealny do odtruwania organizmu i utraty wagi.
Dlaczego olejem kokosowym w kawie?
-
- Olej kokosowy w kawie przyśpiesza metabolizm, który przyczynia się do spalania tłuszczu.
- Jest przeciwzapalny, więc kiedy włączamy go do naszej codziennej diety zobaczymy, jak objętość brzucha będzie mniejsza po kilku tygodniach. Również jeśli cierpimy na obrzęk rąk lub stóp przez zatrzymanie płynu, olej kokosowy w kawie pomoże nam się pozbyć tego problemu.
- Olej kokosowy zawiera trójglicerydy o średniej długości łańcucha, działają one jako zastrzyk energii, przyspieszają metabolizm, a zatem są skuteczne jako pomoc w utracie wagi.
Olej kokosowy w kawie pomoże nam być bardziej energicznym w ciągu dnia i szybko schudnąć. Udowodniono, że spożywanie go rano lepiej wykorzystujemy jego zalety.
Składniki:
- ¾ szklanki oleju kokosowego (miękki, ale nie roztopiony).
- ½ szklanki miodu
- 1 łyżeczka sproszkowanego cynamonu
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
Przygotowanie:
- Umieść wszystkie składniki w blenderze i mieszaj do utworzenia jednorodnego kremu.
- Przechowuj w szklanym słoju z pokrywką.
Stosowanie:
Dodaj pół łyżeczkę kremu kokosowego do porannej kawy i ciesz się nie tylko jego zaletami, ale także jego smakiem. Pamiętaj, że jeśli nie lubisz słodkiej kawy, możesz nie dodawać miodu lub dodać mniejszą ilość.
Czas potrzebny do utraty wagi zależy także od naszej aktywności fizycznej i tego co uwzględniamy w codziennej diecie.