Dodaj olej kokosowy do kawy, jeśli chcesz spalić kalorie

Konsumpcja oleju kokosowego dodanego do kawy każdego dnia oferuje kaskadę pozytywnych reakcji w naszym ciele, począwszy od utraty wagi do wzmacniania naszego układu odpornościowego.

Olej kokosowy jest używany jako olej biologiczny, który pomoże schudnąć. Kokos jest jednym z owoców zawierających dużą ilość średniołańcuchowych kwasów tłuszczowych, dzięki temu jest idealny do odtruwania organizmu i utraty wagi.

Dlaczego olejem kokosowym w kawie?

    • Olej kokosowy w kawie przyśpiesza metabolizm, który przyczynia się do spalania tłuszczu.
    • Jest przeciwzapalny, więc kiedy włączamy go do naszej codziennej diety zobaczymy, jak objętość brzucha będzie mniejsza po kilku tygodniach. Również jeśli cierpimy na obrzęk rąk lub stóp przez zatrzymanie płynu, olej kokosowy w kawie pomoże nam się pozbyć tego problemu.

  • Olej kokosowy zawiera trójglicerydy o średniej długości łańcucha, działają one jako zastrzyk energii, przyspieszają metabolizm, a zatem są skuteczne jako pomoc w utracie wagi.

Olej kokosowy w kawie pomoże nam być bardziej energicznym w ciągu dnia i szybko schudnąć. Udowodniono, że spożywanie go rano lepiej wykorzystujemy jego zalety.

Składniki:

  • ¾ szklanki oleju kokosowego (miękki, ale nie roztopiony).
  • ½ szklanki miodu
  • 1 łyżeczka sproszkowanego cynamonu
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii

Przygotowanie:

  • Umieść wszystkie składniki w blenderze i mieszaj do utworzenia jednorodnego kremu.
  • Przechowuj w szklanym słoju z pokrywką.

Stosowanie:

Dodaj pół łyżeczkę kremu kokosowego do porannej kawy i ciesz się nie tylko jego zaletami, ale także jego smakiem. Pamiętaj, że jeśli nie lubisz słodkiej kawy, możesz nie dodawać miodu lub dodać mniejszą ilość.

Czas potrzebny do utraty wagi zależy także od naszej aktywności fizycznej i tego co  uwzględniamy w codziennej diecie.


loading...
loading...
-50%

OVASHAPE
PIEKNY I JĘDRNY BIUST

PROMOCJA -50%
Nie tylko poprawi się wielkość piersi, ale staną się bardziej podniesione i jędrne. Nie zapewni Ci tego żadna inna nieinwazyjna metoda dostępna na rynku.
  • AKTYWNIE STYMULUJE WZROST TKANKI GRUCZOŁOWEJ
  • STYMULUJE PRZEPŁYW KRWI
  • ZWIĘKSZA PRODUKCJĘ ESTROGENU

Wybrane dla ciebie

Rak jest poważnym problemem w dzisiejszych czasach, rozprzestrzenia się szybciej niż oczekiwano z powodu współczesnego stylu życia, więc najlepszym możliwym naturalną obroną jest dobór odpowiednich składników,...
Ta starożytna receptura powstała w klasztorze w Tybecie i jest bardzo korzystna w leczeniu wielu chorób. Jednakże, że jest ona bardzo silna, zalecane jest stosować ją raz...
Istnieje coraz więcej dowodów, że ogórki są pełne składników odżywczych, które mogą zwalczać nawet najbardziej niebezpieczne choroby, w tym raka. To warzywo jest również przydatne w celu...
Bogate w błonnik banany mają wiele zalet zdrowotnych. Na liście najpopularniejszych potraw zajmują czwarte miejsce po ryżu, pszenicy i kukurydzy. Oprócz wysokiej zawartości składników...

Przeciwnowotworowy, przeciwzapalny purpurowy eliksir, który wzmocni układ trawienny

Kluczem do zmniejszenia stanu zapalnego w ciele jest leczenie jelit poprzez unikanie pokarmów powodujących stany zapalne. Zastąp je pokarmami o silnych właściwościach przeciwzapalnych i...

6 produktów spożywczych, które naturalnie obniżają wysokie ciśnienie krwi

Serce jest jednym z najważniejszych organów w ludzkim ciele, który dostarcza tlen i ważne składniki odżywcze dla prawidłowego funkcjonowania całego organizmu. Jednak niektóre warunki,...

6 ważnych powodów dlaczego powinno się spożywać masło klarowane

Według medycyny naturalnej ghee (masło klarowane) zapewnia wiele korzyści zdrowotnych dla umysłu i ducha. Możesz przygotować ghee w bardzo prosty sposób. Musisz tylko ugotować...

10 znaków ostrzegawczych słabego krążenia krwi

Krążenie krwi jest jedną z najważniejszych funkcji w twoim ciele. Umożliwia stały przepływ krwi przez ciało. To krew dostarcza mózgowi i narządom niezbędnych składników...

Stosuj olejek z czarnego pieprzu, aby pozbyć się zapalenia stawów

Czarny pieprz pochodzi z Indii i jest on dzisiaj obecny na prawie każdym stole na całym świecie. Większość ludzi nie zdaje sobie nawet sprawy...