ZdrowieDOMOWY SYROP buduje odporność, której nic nie jest w stanie pokonać

DOMOWY SYROP buduje odporność, której nic nie jest w stanie pokonać

Bez odporności nie da się żyć, a jesienią i zimą należy ją wzmacniać jeszcze bardziej niż kiedykolwiek. Wypróbuj skuteczny przepis na bazie naturalnych składników, a nie pożałujesz.

Układ odpornościowy organizmu nie jest widoczny na pierwszy rzut oka, ale jego funkcja jest niezastąpiona. Niektórzy chwalą się odpornością, której nie da się łatwo zepsuć, inni są od dzieciństwa bardziej podatni na infekcje.

W każdym razie w każdym przypadku lepiej wspierać odporność jeszcze zanim będzie musiała przejść testy warunków skrajnych. Ten przepis jest prosty, potrzebujesz tylko kilku całkowicie naturalnych składników, a nie pożałujesz. Tym razem jesień i zima nie będzie ci straszna.

Układ odpornościowy

To szereg mechanizmów, które pozwalają nam przetrwać. Może cię zaskoczyć, że układ odpornościowy walczy nie tylko ze środowiskiem, ale także z wpływami wewnętrznymi, które obejmują starzenie się i uszkodzenie komórek.

Prawdą jest jednak, że jej najbardziej typową rolę w organizmie porównuje się do tarczy, która odbija ataki wirusów, bakterii i wielu innych pasożytów z organizmu.

Wszystkie te komórki wroga są wyszukiwane w organizmie i idealnie niszczone. Prawdą jest, że nawet mistrz stolarski czasami się skaleczy, dlatego powstają tzw. choroby autoimmunologiczne.

Wspomagaj układ odpornościowy syropem

Istnieje cała gama suplementów i wszystkiego, co wspiera układ odpornościowy, ale dlaczego nie spróbować syropu pochodzącego w całości z natury? Dzięki temu nie obciąży organizmu tak bardzo jak produkty z apteki i nie będzie też zbyt drogi.

Składniki

  • 1 duża cebula
  • 1 cytryna
  • imbir
  • miód
  • kurkuma

Procedura lub sposób przygotowania

Zacznij od przygotowania cebuli – obierz ją i pokrój w cienkie plasterki. Cytrynę dokładnie myjemy i również kroimy w plasterki.

Jeśli chodzi o imbir, wystarczy około 2-3 cm korzenia, ale najpierw obierz go i pokrój w cienkie plasterki, tak jak w przypadku poprzednich składników.

Przygotuj pojemnik i włóż do niego warstwami cytrynę, cebulę i imbir. Uwaga, cebulę należy posypać na wierzchu około pół łyżeczki kurkumy.

Tak przygotowane warstwy zalać miodem, przykryć pojemnik folią i odstawić na 3 dni. Następnie odcedź mieszaninę i przechowuj syrop w lodówce.

Odpowiednie dawkowanie

Jeśli chcesz stosować syrop w celach profilaktycznych, wystarczy 1 łyżka syropu dziennie.

Jeśli już dokucza Ci przeziębienie, spożywaj 2 łyżki dziennie (dzieci) i 3 łyżki dziennie dorośli.

Nie zaleca się pić tego syropu na mniej niż 3 godziny przed pójściem spać, gdyż może to zakłócić sen.

Dlaczego syrop cebulowy pomoże

Jest to mieszanka naturalnych i bardzo skutecznych substancji wspierających prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego. Oprócz tego walczą też np. z kaszlem czy bólem gardła.

Syrop ten ma właściwości przeciwzapalne, przeciwwirusowe, przeciwbakteryjne i przeciwutleniające, które Cię nie zawiodą. Stanowią świetną profilaktykę i leczenie przeziębień, a także spowalniają proces starzenia.


Najnowsze

Popularne

Najnowsze