Czosnek jest jednym z najczęściej stosowanych składników w kuchni na świecie. Daje on dobry smak żywności, a dodatkowo może leczyć wiele chorób.
Jedz go na surowo, ponieważ tylko wtedy skorzystasz z jego wszystkich właściwości zdrowotnych i stanie się potężnym lekarstwem.
[quads id=10]
Pomoże on obniżyć wysokie ciśnienie krwi i poziom cholesterolu, zapobiega chorobom serca i zawałowi. Można zatrzymać objawy miażdżycy, katar sienny, biegunkę, przeziębienie, grypę i zakażenia grzybicze.
[quads id=8]
Może złagodzić objawy choroby zwyrodnieniowej stawów, cukrzycy i przerostu prostaty. Wzmacnia system odpornościowy i wypłukuje toksyny z organizmu.
W połączeniu z cebulą i imbirem odtruwa organizm po chemioterapii.
[quads id=9]
Czosnek najlepiej jeść na surowo.
Posiekaj i pozostaw na 15 minut przed jedzeniem, należy go przyjmować na pusty żołądek. W przeciwnym wypadku inne produkty będą utrudniać trawienie, a nasz organizm nie absorbuje jego składników odżywczych.
[quads id=7]
Przepis na czosnek i miód
Posiekaj 2-3 ząbki czosnku i wymieszaj z łyżką miodu. Spożywając tę kombinację codziennie, poprawisz swój poziom energii i ogólny stan zdrowia.