Krem z czosnku jako naturalny antybiotyk

Zapomnij o szczepionce przeciw grypie, ponieważ ostatnie badania wykazały, że jest ona szkodliwa dla organizmu. Ten naturalny krem działa jak antybiotyk, zniszczy prawie każdy wirus, który jest odpowiedzialny za przeziębienie i grypę.

W miesiącach kiedy to jesteśmy najbardziej narażeni na przeziębienia i grypę z pomocą przychodzi nam czosnek. Zdobył on reputację niszczyciela wirusów, a wszystko za sprawą aktywnego składnika chemicznego: allicyny.

Moc allicyny – główny składnik czosnku

Kiedy go zmiażdżymy, alliina jest przekształcana w allicynę. Badania wykazały, że alicyna pomaga zmniejszyć poziom cholesterolu i ciśnienie krwi, a także pomaga zapobiec powstawaniu zakrzepów krwi. Czosnek może również zmniejszyć ryzyko wystąpienia miażdżycy tętnic (stwardnienie tętnic ).

Związki zawarte w czosnku zabijają bakterie i wirusy, które powodują bóle głowy, grypę i przeziębienie. Badania sugerują, że czosnek jest również skuteczny w walce z chorobami trawiennymi i biegunką . Co więcej może on zapobiegać powstawaniu raka.

Dziś prezentujemy zdrowy i leczniczy przepis na krem ​​z czosnku, który nie przypomina zwykłych antybiotyków . Przeciwnie ta recepta nie ma skutków ubocznych i jest po prostu smaczna.

Krem z czosnku jako naturalny antybiotyk

Składniki:

    • 26 ząbki czosnku (nieobrane)
    • 2 łyżki oliwy z oliwek

    • 2 łyżki masła
    • ½ łyżeczki pieprzu cayenne
    • ½ szklanki świeżego imbiru
    • 2 ¼ szklanki pociętej w plasterki cebuli

  • 1 ½ łyżeczki świeżego posiekanego tymianku
  • 26 ząbków czosnku, obrane
  • ½ szklanki mleka kokosowego
  • 3 ½ szklanki bulionu warzywnego
  • 4 plasterki cytryny
  • sól morska

Przygotowanie:

Podgrzej piekarnik do 180 ° C. Umieść 26 ząbków nieobranego czosnku na małym szklanym naczyniu do pieczenia. Dodaj 2 łyżki oliwy z oliwek i posyp solą morską, przykryj naczynie do pieczenia folią aluminiową i piecz czosnek, aż będzie brązowy i delikatny, około 45 minut. Następnie umieść je w małej miseczce.

Roztop masło w dużym naczyniu na średnim ogniu. Dodaj cebulę, tymianek, imbir i pieprz cayenne. Gotuj, aż cebula się zarumieni, około 6 minut. Dodaj pieczony czosnek i 26 ząbków surowego obrane czosnku i gotuj przez 3 minuty.

Dodaj bulion warzywny, przykryj i gotuj na małym ogniu, aż czosnek będzie miękki, około 20 minut. Na koniec przy użyciu blendera zmiksuj całość, aż otrzymasz krem

Umieść krem w garnku, dodaj mleko kokosowe i gotuj na małym ogniu przez kilka minut, dodaj sól i pieprz do smaku. Do każdej miseczki z kremem dodaj plasterek cytryny.