Strona główna Zdrowie Łyżeczka tego przed spanie oczyści jelita i usunie toksyny z wątroby

Łyżeczka tego przed spanie oczyści jelita i usunie toksyny z wątroby

Czosnek jest popularny na całym świecie ze względu na jego silne właściwości lecznicze. Jest to bogate źródło witamin A, C i B, a także minerałów takich jak wapń, żelazo, miedź, mangan, potas i fosfor.

Ponadto zawiera glikozydy, aminokwasy oraz kilka rzadkich niezbędnych minerałów, takich jak selen, german i tellur.

Korzyści zdrowotne czosnku?

Czosnek jest skutecznym wzmacniaczem odporności. Ponadto konsumpcja 2-3 ząbków dziennie pomoże w leczeniu różnych komplikacji zdrowotnych, jak przedstawiono poniżej:

Antykoagulant:  Czosnek może pomóc chronić Cię przed zakrzepicą, ponieważ jest skutecznym, naturalnym środkiem do rozrzedzania krwi.

Profilaktyka raka:  Ma silne właściwości przeciwrakowe, co znacznie zmniejsza ryzyko wystąpienia różnych typów raka, takich jak rak okrężnicy i żołądka.

Przeziębienie:  Wystarczy spożywać 2 ząbki czosnku, aby złagodzić objawy przeziębienia.

Cholesterol:  Konsumpcja czosnku pomaga obniżyć poziom cholesterolu we krwi. To znacznie zmniejsza ryzyko chorób serca.

Cukrzyca:   Zużywaj 1-2 ząbki czosnku każdego dnia, aby zmniejszyć poziom cukru we krwi.

 Zaleca się włączenie czosnku do codziennej diety.

Przepis:

Posiekaj 2 ząbki czosnku na małe kawałki. Zostaw na około 5 minut, aby uwolnić alliinazę, enzym czosnkowy.

Następnie umieść je łyżce, połknij i popij wodą. Czosnek będzie działał na cały układ trawienny w nocy podczas snu. Skutecznie usunie wszystkie toksyny, zabije wirusy, szkodliwe bakterie i czynniki rakotwórcze.

Ponadto związki siarki oczyszczają wątrobę z ołowiu, toksyn i innych szkodliwych metali ciężkich.

UWAGA:

Nigdy nie stosuj czosnku z lekami przeciwzakrzepowymi, ponieważ ma on silne efekty rozrzedzania krwi.

POLEĆ TEN ARTYKUŁ ZNAJOMYM

zobacz także


loading...
loading...

Wszystkie informacje zawarte w serwisie mają wyłącznie charakter informacyjny, a stosowanie ich w praktyce powinno za każdym razem być konsultowane z lekarzem specjalistą.

Kurkuma jest bardzo popularnym ziołem. Często określana jako "Królowa przypraw", jej główne cechy to zapach przypominający pieprz, ostry smak i złoty kolor. Ludzie na całym świecie...
Imbir był już stosowany kilka wieków temu w kuchni chińskiej, indyjskiej i Bliskiego Wschodu, był ceniony ze względu na swoje właściwości kulinarne i lecznicze. Imbir ma wysoką...
Większość ludzi nie może znieść kwaśnego smaku cytryn, w rzeczywistości niektórzy nie potrafią nawet myśleć o cytrynach bez krzywej miny i zmrużonych oczu. Jednak te owoce...
Przez setki lat była stosowana w naturalnych zastosowaniach medycznych. Jest to  bardzo pożywne i dobre dla twojego zdrowia. Ponadto często dodaje się ją jako przyprawę do potraw,...
Figi w oliwie z oliwek to przepis, który wywodzi się z krajów azjatyckich, to niesamowite naturalne i bezpieczne lekarstwo jest odpowiedzią na wiele problemów zdrowotnych,...