Wyniki niektórych badań medycznych sugerują, że spożywanie tej wspaniałej mieszanki zapobiega rozwojowi nowotworów złośliwych, oczyszcza wątrobę, ciało z toksyn i innych „trucizn” oraz łagodzi zaparcia i inne problemy z jelitami.
Składniki:
Szklany słoik o pojemności 3 l
700 g buraków
2 łyżki mąki
200g cukru
100 g rodzynek
Przygotowanie:
Potnij umyte buraki na kwadraty lub cienkie plasterki i umieść je w słoiku. Dodaj rodzynki, 2 łyżki mąki i 200 g cukru. Napełnij słoik zimną przegotowaną wodą i wymieszaj. Następnie zamknij i zostaw w ciepłym miejscu przez 6-7 dni w celu fermentacji.
Mieszaj zawartość słoika dwa razy dziennie, a jeśli to konieczne usuń piankę. Po 7 dniach odcedź mieszaninę przez gazę i przechowuj ją w lodówce
Spożywanie:
Pij 3-4 łyżki, 3 razy dziennie przed posiłkami.
Wypij całą mieszaninę, aby zakończyć pierwszą fazę czyszczenia wątroby. Zrób sobie przerwę 3 miesiące i powtórz leczenie. Zrób kolejne 3 miesiące przerwy i powtórz leczenie po raz trzeci. Po roku twoja wątroba będzie jak nowa!
Uwaga:
Mieszanina ta nie jest zalecana dla osób z chorobą nerek, problemami z przewodem pokarmowym i dną moczanową. W takim przypadku należy skonsultować się z lekarzem. Musisz równiez być ostrożny, jeśli masz niskie ciśnienie krwi.