Wszyscy wiemy, że chleb jest bardzo ważny dla wielu ludzi i wielu różnych kuchni, a niektórzy ludzie nie mogą jeść posiłku bez chleba. Niektórzy mówią, że chleb jest idealnym dodatkiem do niemal każdego posiłku.
od obrazkiem - under_page_title -->
Największy problem dotyczącym chleba jest jego wysoka zawartość węglowodanów, co może „pomóc” przybrać na wadze.
Na szczęście istnieje prosty sposób na pyszny chleb bez myślenia o zawartości węglowodanów. Tak więc jeśli chcesz zjeść pyszne kanapki bez poczucia winy, jesteś we właściwym miejscu. W tym artykule mamy zamiar pokazać wam jak zrobić najlepsze chlebowe bułeczki.
Uwaga: ten przepis jest bardzo prosty i łatwy do wykonania. Trzeba tylko postępować zgodnie z prostymi instrukcjami.
Potrzebne będą następujące składniki:
- 3 jajka
- 100 gr. twarogu sernikowego
- Pół łyżeczki proszku do pieczenia
- Szczypta soli
- Papier do pieczenia
Sposób użycia:
Oto, co trzeba zrobić – po pierwsze trzeba połączyć białko z solą w misce i wymieszać, w drugiej misce połączyć żółtka, twarożek i proszek do pieczenia. Następnie należy połączyć obie mieszaniny, powoli mieszając, w celu utrzymania jednolitej masy. Kiedy skończysz trzeba rozłożyć papier do pieczenia na blaszce i umieścić na nim masę pozostawiając wystarczającą ilość miejsca pomiędzy nimi. Bułeczki należy piec w piekarniku rozgrzanym do 150 stopni przez 25 minut.
Przydatne porady
Nie należy się martwić o kształt, po ich schłodzeniu można przechowywać je w plastikowym pojemniku. W godzinach porannych zmienią one całkowicie swój kształt przypominając chleb.
Można zauważyć, że bułeczki są bardzo miękkie, co sprawia, że są dobrym rozwiązaniem do robienia kanapek, wystarczy przekroić bułeczkę, a następnie wypełnić ją piersią z kurczaka, mozzarellą i świeżymi warzywami. Można jeść bułki jako deser z bitą śmietaną.
