Wszyscy wiemy, że chleb jest bardzo ważny dla wielu ludzi i wielu różnych kuchni, a niektórzy ludzie nie mogą jeść posiłku bez chleba. Niektórzy mówią, że chleb jest idealnym dodatkiem do niemal każdego posiłku.
Największy problem dotyczącym chleba jest jego wysoka zawartość węglowodanów, co może „pomóc” przybrać na wadze.
Na szczęście istnieje prosty sposób na pyszny chleb bez myślenia o zawartości węglowodanów. Tak więc jeśli chcesz zjeść pyszne kanapki bez poczucia winy, jesteś we właściwym miejscu. W tym artykule mamy zamiar pokazać wam jak zrobić najlepsze chlebowe bułeczki.
Uwaga: ten przepis jest bardzo prosty i łatwy do wykonania. Trzeba tylko postępować zgodnie z prostymi instrukcjami.
Potrzebne będą następujące składniki:
- 3 jajka
- 100 gr. twarogu sernikowego
- Pół łyżeczki proszku do pieczenia
- Szczypta soli
- Papier do pieczenia
Sposób użycia:
Oto, co trzeba zrobić – po pierwsze trzeba połączyć białko z solą w misce i wymieszać, w drugiej misce połączyć żółtka, twarożek i proszek do pieczenia. Następnie należy połączyć obie mieszaniny, powoli mieszając, w celu utrzymania jednolitej masy. Kiedy skończysz trzeba rozłożyć papier do pieczenia na blaszce i umieścić na nim masę pozostawiając wystarczającą ilość miejsca pomiędzy nimi. Bułeczki należy piec w piekarniku rozgrzanym do 150 stopni przez 25 minut.
Przydatne porady
Nie należy się martwić o kształt, po ich schłodzeniu można przechowywać je w plastikowym pojemniku. W godzinach porannych zmienią one całkowicie swój kształt przypominając chleb.
Można zauważyć, że bułeczki są bardzo miękkie, co sprawia, że są dobrym rozwiązaniem do robienia kanapek, wystarczy przekroić bułeczkę, a następnie wypełnić ją piersią z kurczaka, mozzarellą i świeżymi warzywami. Można jeść bułki jako deser z bitą śmietaną.