Strona głównaZdrowieNajpotężniejszy naturalny antybiotyk w kuchni

Najpotężniejszy naturalny antybiotyk w kuchni

Organiczny miód jest uważany za najpotężniejszy naturalny antybiotyk. Może on pomóc w leczeniu zakażeń, stanów zapalnych i wiele innych problemów zdrowotnych.

Reumatoidalne zapalenie stawów – 10 najlepszych domowych środków i zabiegów

Czy należysz do osób cierpiących na reumatoidalne zapalenie stawów (RZS)? Ta przewlekła choroba zapalna jest wynikiem zaburzenia autoimmunologicznego, a naukowcy wciąż nie odkryli, dlaczego...

Jest to kombinacja składająca się tylko z dwóch składników, kurkumy i miodu. Oto niektóre z korzyści zdrowotnych tej mieszanki:

  • Walka z bakteriami, które są przyczyną wielu chorób,
  • Poprawia trawienie i zdrową florę jelitową,
  • Ma silne działanie przeciwzapalne.

Najlepsze ze wszystkich jest to, że nie trzeba kupować syntetycznych leków i antybiotyków, które potrafią zrobić więcej szkody niż pożytku.

Jest to bardzo proste do przygotowania i prawdopodobnie masz niezbędne składniki w swojej kuchni.



Składniki:

  • 100 gramów miodu (surowy i organiczny)
  • 1 łyżka kurkumy

Metoda:



Weź szklany pojemnik i umieść w nim kurkumę. Następnie dodaj miód i dobrze wymieszaj.

Jak tego użyć:

Dzień 1 : ½ łyżeczki  raz na godzinę (ostatnia dawka max o 18-stej godzinie)

Dzień 2: ½ łyżeczki raz na 2 godziny (ostatnia dawka max o 18-stej godzinie)

3 powody, dlaczego musisz przestać korzystać z telefonu przed snem!

Wielu z nas lubi używać smartfonów tuż przed snem. Jednak naukowcy przeprowadzili liczne badania jaki wpływ mają telefony na nasze zdrowie, szczególnie kiedy używamy ich w...

Dzień 3 : ½ łyżeczki raz na 5 godzin (ostatnia dawka max o 18-stej godzinie)


TO CI SIĘ SPODOBA:

TOP 5

podobne artykuły