Wiosna to idealny czas na detoks jelit i wątroby! Wykorzystaj świeże chrupiące warzywa i oczyść organizm z toksyn i metali ciężkich!
W dzisiejszych czasach większość z nas ma ciało pełne trucizn i toksyn, które powodują dość duży bałagan w organizmie.
Czy ostatnio często miewasz bóle głowy? Jasne, może to być pogoda, niskie ciśnienie, miesiączka.
Ale jeśli masz „ból głowy” prawie codziennie, możliwe, że ten nieprzyjemny stan wynika z nadmiaru toksyn w organizmie, co zaburza pracę ważnych narządów.
Częste alergie, bóle stawów, zgaga i ciągłe zmęczenie mogą być kolejnym sygnałem ostrzegawczym.
Toksyny, gdziekolwiek spojrzysz
W rzeczywistości to niestety normalna rzecz, że ciało zostaje zatkane truciznami. Szczególnie w dzisiejszych czasach, gdy żywność jest modyfikowana chemicznie barwnikami, emulgatorami i aromatami.
Nie jest tajemnicą, że wiele kupowanej przez nas żywności jest również zakażonych grzybami i prawdopodobnie naładowane pestycydami, które w nadmiernych ilościach znajdują się na przykład w owocach tropikalnych.
Zdaniem ekspertów wiele toksyn powstaje również w wyniku niewłaściwej obróbki termicznej żywności, która wprowadza do organizmu coraz więcej trucizn.
Tak czy inaczej, trzeba sobie uświadomić, że nikt z nas nie żyje we własnym „bioświecie”, a to, co oferuje cywilizacja, po prostu zawiera toksyny.
Najbardziej dotknięte są wątroba, jelita i nerki. Jak zatem odciążyć organizm? Wypróbuj ten napój detoksykujący.
Jest orzeźwiający, pyszny i można go pić jako wersję śniadaniową.
Oczyszczający koktajl warzywno-owocowy
Jest łatwy do przygotowania:
- obierz i pokrój 2 marchewki, 1 pomarańczę, 1 cytrynę, kawałek imbiru i 1 zielone jabłko.
- Umieść mieszaninę w blenderze,
- dodaj 150 ml wody i zmiksuj na gładką masę.
- Wlej napój do szklanki i wypij. Twoje ciało będzie Ci wdzięczne!