Strona główna Zdrowie Ten napój zapobiega skrzepom krwi i zmniejsza ryzyko udaru mózgu

Ten napój zapobiega skrzepom krwi i zmniejsza ryzyko udaru mózgu

Sok z kiwi to jeden z tych składników, którego nie powinno się przegapić w codziennej diecie. Jest bogaty w składniki odżywcze, które mogą przynieść wiele korzyści zdrowotnych naszemu organizmowi.

Jest idealną bronią dla tych, którzy mają problemy z pęcherzem moczowym i nerkami.

Ten sok dostarczy Ci duże ilości błonnika i potasu, a może także ochronić Cię przed powikłaniami związanymi z sercem.

Najważniejsze korzyści zdrowotne soku z kiwi: 

    • Oczyszcza nerki i pęcherzyk żółciowy z kamieni
    • Chroni przed chorobami sercowo-naczyniowymi
    • Minimalizuje ryzyko udaru mózgu
    • Zapobiega skrzepom krwi
    • Chroni żywotność komórek
    • Chroni przed szkodliwym działaniem wolnych rodników
    • Wzmaga układ odpornościowy
    • Oczyszcza ciało
    • Powstrzymuje powstawanie złogów tłuszczowych
    • Usuwa cellulit
  • Poprawia pamięć
  • Wpływa pozytywnie na zdrowie skóry

Składniki:

    • 1,5 kg kiwi
  • 1-2 łyżki miodu
  • 1,5 litra wody

Przygotowanie: 

Na samym wstępie obierz, pokrój i zmiksuj owoce kiwi. Następnie zagotuj wodę i poczekaj do jej ostygnięcia.

Dodaj wodę i miód do prędzej przygotowanego soku z kiwi. Mieszaj tak długo, aż miód całkowicie się rozpuści. Umieść sok w czystych szklanych butelkach i przechowuj w lodówce.

Spożywanie:

Zaleca się, aby nie przekraczać 2 szklanek rozcieńczonego soku kiwi w ciągu dnia, ponieważ może powodować uczulenie.

Sok z kiwi jest bogaty w witaminy A, C, E i B, a także wapń, selen, fosfor, żelazo, karotenoidy, chlorofil, flawonoidy, luteinę i węglowodany. Jest idealny do stosowania w dietach dla niemowląt, jak również w czasie ciąży.

POLEĆ TEN ARTYKUŁ ZNAJOMYM

zobacz także


loading...
loading...

Wszystkie informacje zawarte w serwisie mają wyłącznie charakter informacyjny, a stosowanie ich w praktyce powinno za każdym razem być konsultowane z lekarzem specjalistą.

Ludzie spożywają coraz więcej pokarmów bogatych w cukier, ale nie zdają sobie sprawy, że są one w rzeczywistości tworzeniem warunków, które gromadzą nadmiar śluzu w...
Ile razy to słyszeliśmy o korzyściach zdrowotnych wynikających z jedzenia jogurtu? Spożywanie go to idealne rozwiązanie dla naszego systemu trawiennego oraz poprawy flory jelit. Ale czy wiedzieliście, że jest...
Migdały występują w dwóch odmianach - słodkiej i gorzkiej. Tradycyjnie słodkie migdały są jadalne, a gorzkie migdały są używane do produkcji oleju migdałowego. Obie te odmiany...
Pasożyty to organizmy, które używają ludzkiego ciała jako pożywienia. Pasożyty wysysają z nas i wykorzystują składniki odżywcze bez których nasz organizm nie może prawidłowo funkcjonować. Żyją...
Woda gazowana: dobra czy zła? Woda gazowana jest orzeźwiającym napojem i dobrą alternatywą dla słodkich napojów bezalkoholowych. Jednakże zgłaszano obawy, że może być szkodliwa dla zdrowia. W...