Piwo imbirowe: zapobiegaj nowotworom, zapaleniu stawów i żołądka!

Pijąc to smaczne piwo znacznie poprawisz swoje zdrowie. Pomaga ono w leczeniu zapalenia stawów, kiedy masz problemy żołądkowe, obniża poziom cholesterolu i cukru we krwi.

Piwo imbirowe można przygotować w domu ze świeżego imbiru, odrobiny cukru i soku z cytryny.

Imbir może zmniejszyć ból i stan zapalny?

Imbir ma wiele korzyści zdrowotnych zostało to udowodnione, posiada także właściwości uspokajające i rozluźniające, jeśli chodzi o ból pleców i mięśni. Liczne badania kliniczne wykazały, że imbir jest pomocny w przypadku osób, które cierpią z powodu zwyrodnieniowego lub reumatoidalnego zapalenia stawów i przewlekłego bólu.

Składniki:

-200 g obranego i drobno posiekanego imbiru
-450 ml przefiltrowanej wody
-20 g cukru
-120 ml wody mineralnej

-Kilka kropli soku z limonki
-1 plasterek cytryny
– trochę miodu

Przygotowanie:

Umieść przefiltrowaną wodę w dużym garnku i zagotuj, gdy dojdzie do wrzenia dodaj imbir. Zmniejsz ogień i gotuj przez 5 minut. Zdejmij mieszaninę z ognia i odstaw na około 20 minut, po tym czasie przecedź płyn.

Przygotuj syrop w innym garnku: rozpuść cukier w filiżance przefiltrowanej wody i zagotuj.

Połącz ½ szklanki soku imbirowego z 1/3 szklanki syropu i ½ szklanki wody mineralnej. Dodaj miód i sok z limonki. Można udekorować plasterkiem cytryny.

Korzyści zdrowotne wynikające z imbirowego piwa

Imbir jest pomocny w łagodzeniu problemów żołądkowych, poprawia także proces trawienia. Zmniejsza poziom złego cholesterolu i wysokiego poziomu cukru we krwi. Piwo imbirowe zmniejsza objawy przeziębienia i grypy, poprawia krążenie i zapobiega nowotworom.

PODOBNE ARTYKUŁY


loading...
loading...

POPULARNE ARTYKUŁY

3-składnikowa receptura, która usunie wszystkie toksyny z organizmu

Nasze jelito grube jest wykonane z muskularnej rurki. Jej zadaniem jest wchłonięcie soli i wody z pokarmów po przejściu przez jelito cienkie.Nasza okrężnica odgrywa bardzo ważną...

Poznaj najlepszy lek na cholesterol i wysokie ciśnienie krwi!

Amisze używają tego rozwiązania od wieków w celach wyleczenia wiele chorób i poprawy systemu immunologicznego. Tej mieszaniny używa się przede wszystkim w celu obniżenia wysokiego poziomu cholesterolu i wysokiego...

Kurkuma i miód – najsilniejszy naturalny antybiotyk

Czy kiedykolwiek próbowałeś złotego mleka? Eksperci hinduskiej medycyny naturalnej tłumaczą, że zmiksowana kurkuma z miodem jest bardziej efektywna niż syntetyczne antybiotyki..Kurkuma, miód i pieprz,...

Domowy syrop z czarnego bzu

Zaczęłam zażywać syrop z bzu czarnego na zapobieganie przeziębieniom i grypie ostatniej zimy, kiedy byłam w ciąży z moją córką, ponieważ jest on pełen...

Skórka pomarańczowa i jej 5 zdrowotnych właściwości

Wielu z nas już wie, że witamina C w pomarańczach czyni je świetnymi wzmacniaczami odporności. Czujesz nadchodzącą grypę? Zjedz pomarańczę! Ale większość z nas...

GIS: wycofanie jednej partii sera żółtego Gouda w plastrach wyprodukowanego przez Ryki

Główny Inspektorat Sanitarny poinformował o wycofaniu ze sprzedaży jednej partii sera żółtego Gouda wyprodukowanego przez Spółdzielnię Mleczarką Ryki. Powodem jest wykrycie bakterii Listeria monocytogenes.Zagrożenie:W...