Ten popularny napój uszkadza tarczycę. Czy go pijesz?

Pewnie nie raz już słyszeliście, że zaleca się spożywanie soi i mleka sojowego, istnieją jednak dowody, które wskazują, że może to prowadzić do powikłań zdrowotnych.

Dlaczego warto unikać żywności, która zawiera soję?

    • Zawiera aluminium, które niszczy nerki i układ nerwowy.
    • Soja zawiera substancję pobudzającą znaną jako hemaglutynina, która powoduje obumieranie krwinek czerwonych.
    • Spożywanie tylko 2 szklanek mleka dziennie znacząco zmienia cykl menstruacyjny, ponieważ soja zawiera naturalne toksyny.
    • Poddawanie białek sojowych wysokiej temperaturze prowadzi do powstania substancji, która czyni je szkodliwymi do spożycia.
    • Według wyników badań soja zwiększa zapotrzebowanie na witaminy D i B12.
    • Żywność sojowa zawiera kwas fitynowy, który hamuje asymilację wapnia, żelaza, cynku, miedzi i magnezu.
    • 99% soi jest genetycznie zmodyfikowana i zalicza się do najbardziej zanieczyszczonych produktów spożywczych zawierających pestycydy.
    • Zawiera fitoestrogeny, estrogeny roślinne, które uszkadzają układ hormonalny, powodują niepłodność i raka piersi u kobiet.
  • Żywność sojowa przyczynia się do niedoboru witaminy B12.

Karagen w mleku sojowym

Wiele badań naukowych potwierdza, że karagen w żywności może powodować uszkodzenie, zapalenie żołądka i jelit, a także raka okrężnicy co stwierdzono u zwierząt laboratoryjnych.

Co więcej, ostatnie badania finansowane przez American Diabetes Association wykazały nietolerancję glukozy i insulinooporność u myszy laboratoryjnych.

Udostępnij ten artykuł znajomym

POPULARNE ARTYKUŁY


loading...
loading...

NAJNOWSZE ARTYKUŁY

Oczyść nerki w sposób naturalny i skuteczny. Kliknij i zobacz.

Ze wszystkich aromatycznych ziół , natka pietruszki jest najbardziej popularna i praktycznie znajduje się w każdej kuchni.Pietruszka nie potrzebuje dużo troski i łatwo się ją uprawia, więc dobrze...

Korzyści płynące z picia wody z miodem

Wielu z was jest już zaznajomionych z miodem i jego korzyściami i zastosowaniami dla piękna. Miód to bardzo zdrowa żywność, pełna zalet i wielu właściwości, które...

2 potężne składniki, które oczyszczą organizm z pasożytów i zredukują tkankę tłuszczową

Pasożyty to organizmy, które używają ludzkiego ciała jako pożywienia. Pasożyty wysysają z nas i wykorzystują składniki odżywcze bez których nasz organizm nie może prawidłowo funkcjonować. Żyją...

Jadła ogórka każdego dnia, a potem wszyscy zauważyli, że się zmieniła. Oto co się stało!

Ogórki mogą być jednymi z najbardziej korzystnych warzyw znanych człowiekowi, bogatych w składniki odżywcze, które chronią przed wieloma chorobami, w tym nowotworami. Oprócz licznych korzyści...

Każdego dnia przez 2 miesiące pij szklankę soku pomidorowego

Czy kiedykolwiek zdawaliście sobie sprawę, że pomidory mogą mieć tak wielki wpływ na nasze zdrowie? Dokładniej mówią to sok z pomidorów pozytywnie wpływa na...

Co powoduje suchość w gardle i jak się jej pozbyć?

Suchość w gardle szczególnie pojawia się w chłodne zimowe miesiące, kiedy powietrze jest suche i rozprzestrzeniają się infekcje górnych dróg oddechowych.Spojrzenie na inne objawy...

Poznaj jakie choroby można wyleczyć za pomocą pieczonej cebuli

Cebula jest znana od wieków jako silny naturalny środek, który może być stosowany w leczeniu wielu chorób. Oto lista niektórych  zastosowań cebuli jako naturalnego środka...

Niedobór magnezu: poznaj przyczyny, objawy i co należy jeść

Niedobór magnezu, znany również jako hipomagnezemia jest często pomijanym problemem zdrowotnym. Chociaż szacuje się, że mniej niż 2% ludzi doświadcza niedoboru magnezu, w niektórych przypadkach...

Dzięki tej masce zapomnisz co to BOTOX. Domowe rozwiązanie, które usuwa zmarszczki

Kakao to jedna z najbogatszych potraw w przeciwutleniacze, które zwalczają wolne rodniki w organizmie, w tym spowalniają przedwczesne starzenie. Innymi słowy, kakao może pomóc w...

Dopamina – jak zwiększyć poziom hormonu szczęścia?

Co to jest dopamina? Dopamina jest ważnym przekaźnikiem chemicznym w mózgu, który ma wiele funkcji. Jest zaangażowana w motywację, pamięć, uwagę, a nawet regulację ruchów...