Chyba każdy z nas może przyznać, że marchewki są bardzo smaczne, a do tego bogate w potas, magnez, żelazo, mangan, fosfor i wapń oraz witaminy: B, C, K i A.
Te pomarańczowe warzywa pomogą Ci wzmocnić układ odpornościowy oraz przygotują organizm do zwalczania bakterii w zakażeniach grzybiczych i wirusowych.
[quads id=8]
Marchew i miód może stanowić skuteczny naturalny środek, który uwolni nasz organizm od uporczywego kaszlu i gęstego śluzu z płuc.
[quads id=10]
Składniki:
[quads id=9]
500 g marchwi
3-4 łyżki miodu
[quads id=5]
Przygotowanie:
Marchew umyć, posiekać i zagotować, a następnie przecedzić, ale pamiętaj o zostawieniu wody, w której się gotowała.
[quads id=4]
Wymieszaj dokładnie marchewki z miodem i umieść je w schłodzonej cieczy, w której gotowane były marchewki. Powstały syrop przechowuj w lodówce.
Spożywanie:
[quads id=3]
3-4 łyżeczki syropu dziennie przed każdym posiłkiem.