Strona główna Zdrowie Roślina ta zabija wirusy i wzmacnia układ odpornościowy

Roślina ta zabija wirusy i wzmacnia układ odpornościowy

Gdy sezon przeziębień i grypy zaczyna się wokół nas ,trzeba zainteresować się jak można wzmocnić nasz układ odpornościowy i uchronić się od różnego rodzaju chorób.

Jeśli jesteś jednym z tych, którzy często cierpią z powodu sezonowych przeziębień napój ten jest idealny dla Ciebie. Jego głównym składnikiem jest bez, który jest bogaty w substancje przeciwwirusowe i pobudza układ odpornościowy.

Napój ten jest nie tylko potężnym lekarstwem na zimno, jego właściwości przeciwwirusowe uczynią go doskonałym sojusznikiem przeciwko problemom sercowo-naczyniowym, trawiennym i stanom zapalnym.

Składniki:

-450ml soku z  bzu
-1 łyżka miodu
-4 łyżki soku z cytryny

Przygotowanie:

Wlać sok z bzu do garnka, dodać sok z cytryny i doprowadzić mieszaninę do wrzenia. Gotować przez 30 minut, a następnie odstawić do ostygnięcia. Dodaj łyżkę miodu i pij ten napój, gdy jest jeszcze ciepły w celu uzyskania najlepszych wyników.

POLEĆ TEN ARTYKUŁ ZNAJOMYM

zobacz także


loading...
loading...

Wszystkie informacje zawarte w serwisie mają wyłącznie charakter informacyjny, a stosowanie ich w praktyce powinno za każdym razem być konsultowane z lekarzem specjalistą.

Imbir jest jednym z najsilniejszych domowych środków na ulgę w bólu i chorobie lokomocyjnej dzięki swoim silnym właściwościom przeciwzapalnym. Nic dziwnego, że olej uzyskany...
Marchew uważa się za jedno z najbardziej popularnych warzyw. Jest także uniwersalna, ponieważ może być jedzona ugotowana, surowa lub w postaci soku. Charakterystyczny kolor marchewki wytwarzany...
Olej kokosowy jest czasem nazywany "olejem życia". Pomaga dbać o zdrowie wewnętrzne, ale dba też o nas na zewnątrz i chociaż kiedyś był postrzegany jako zagrożenie...
Przepływ kwasu żołądkowego do przełyku jest bardzo nieprzyjemnym uczuciem. Objawia się kwaśny smakiem w tylnej części jamy ustnej lub odczuwamy pieczenie w klatce piersiowej, czyli tak...
Płytka nazębna to inaczej kamień nazębny utworzony z soli mineralnych, pozostałości po żywności i innych pozostałości, które ułatwiają wzrost bakterii. Ma szorstką teksturę, która uszkadza szkliwo, które chroni...