Sok z buraków, który odtruwa wątrobę i okrężnicę, oto jak go przygotować

Burak, nazywany czasem źródłem energii dzięki składnikom zwalczającym komórki nowotworowe wydaje się być jednym z najważniejszych warzyw piramidy żywieniowej.

Swój charakterystyczny czerwony kolor zawdzięcza silnym przeciwutleniaczom znanym jako betacyjanina, które zmniejszają ryzyko zachorowania na raka, choroby serca, cukrzycę itp.

Przeciwutleniacze, które są zawarte w burakach zapobiegają różnym chorobom i przedwczesnemu starzeniu się.

Burak jest bardzo dobrym źródłem różnych witamin i pierwiastków, takich jak mangan, tryptofan, azotany itp.

Te ostatnie są przekształcane w tlenek azotu, który przyczynia się do zdrowia serca i krążenia krwi poprzez rozszerzenie naczyń krwionośnych.

Ostatnie badania pokazują, że sok z buraków może kontrolować ciśnienie krwi. Burak ma również moc oczyszczania organizmu z substancji toksycznych, a jako środek odtruwający odnawia organizm na poziomie komórkowym.

Między innymi oczyszcza przewód pokarmowy i wątrobę, silnik ludzkiego ciała.

Przepis na sok z buraków na oczyszczenie wątroby i jelita grubego

Składniki:

  • 6 liści jarmużu,
  • 3 marchewki,
  • 2 czerwone jabłka,
  • 1 burak,
  • 1 cytryna,
  • około 1 cm obranego korzenia imbiru.

Przygotowanie:

Napełnij blender 1-2 szklankami wody. Umieść wszystkie składniki w blenderze i zmiksuj.

Przecedzamy przez gęste sito, a sok bez pozostałości miąższu jest gotowy do spożycia.

Możesz przechowywać go w lodówce w szklanej butelce, wykorzystaj go do picia w ciągu dnia.