Sok z kapusty kiszonej to rodzaj soku, który jest wytwarzany ze sfermentowanej kapusty. Niektórzy nazywają to również wodą z kiszonej kapusty.
Jest dość prosty w wykonaniu i można to zrobić w domu bez specjalnych umiejętności lub sprzętu.
Sok istnieje odkąd ludzie fermentują kapustę, a badania dowiodły, że może być bardzo pomocny dla tych, którzy muszą schudnąć, a także dla tych, którzy szukają naturalnego sposobu na usuwanie pasożytów.
Działa poprzez wprowadzenie „dobrych bakterii” do jelit, które pomagają w trawieniu i innych procesach zachodzących w ludzkim ciele.
Sok z kapusty kiszonej jest w stanie zwalczać komórki rakowe.
Sok z kapusty kiszonej jest bogaty w naturalne, żywe enzymy i przeciwutleniacze. Wiadomo, że te elementy mają właściwości przeciwnowotworowe, które mogą pomóc w utrzymaniu zdrowego trybu życia.
Kapusta kiszona zawiera szeroką gamę minerałów.
Kapusta kiszona jest pełna zdrowych bakterii, które od wieków są używane do zwalczania chorób i promowania dobrego samopoczucia.
To także doskonałe źródło minerałów takich jak wapń, magnez, fosfor, potas i wiele innych.
Sałatka z kiszonej kapusty była używana w czasie wojny, aby zapobiegać szkorbutowi (niedoborowi witaminy C), co jest szczególnie ważne, biorąc pod uwagę niski poziom tego niezbędnego składnika odżywczego w naszej nowoczesnej diecie.
Sok z kapusty kiszonej usuwa toksyny z organizmu.
Sok z kapusty kiszonej to sfermentowany pokarm, który istnieje od wieków i oferuje wiele korzyści zdrowotnych.
Jest bogaty w probiotyki i enzymy, które łatwo usuwają toksyny z organizmu i wspomagają trawienie.
Probiotyki w soku z kiszonej kapusty poprawiają zdrowie jelit, co z kolei zmniejsza stan zapalny, zmniejsza ryzyko rozwoju alergii, zwalcza bakterie chorobotwórcze, a nawet może pomóc w zasypianiu.
Kapusta kiszona jest cennym źródłem błonnika.
Pomysł, że kapusta kiszona jest zdrowa, nie jest nowy. Jednak w ostatnim czasie popularność zyskuje pogląd, że kapusta kiszona może być cennym źródłem błonnika pokarmowego.
Niski indeks glikemiczny składnik błonnika pokarmowego w kapuście kiszonej sprawia, że jest to ważny dodatek do każdej diety, która koncentruje się na obniżeniu poziomu cukru we krwi i poziomu insuliny.
To także świetny sposób na dodanie niezbędnych składników odżywczych i enzymów wymaganych do prawidłowego trawienia i zdrowia jelit.
Sok z kapusty kiszonej to naturalny środek na pasożyty.
Sok z kapusty kiszonej to naturalny środek na pasożyty, czyli mikroorganizmy żyjące w jelitach człowieka.
Człowiek od setek lat ma do czynienia z pasożytami! Dzięki naturalnej mocy soku z kiszonej kapusty możesz się ich teraz łatwo i naturalnie pozbyć. Jest tani, zdrowy i spełnia swoje zadanie!
Sok z kapusty równoważ poziom cukru we krwi, neutralizując wpływ alkoholu.
Jedno z badań przeprowadzonych przez National Institutes of Health wykazało, że kapusta kiszona jest trzecim najskuteczniejszym pokarmem w zmniejszaniu szkodliwego działania alkoholu.
Kapusta kiszona zawiera Lactobacillus plantarum, który jest probiotykiem, jak wykazano zwiększa produkcję enzymów trawiennych, które pomagają rozkładać alkohol i szybciej eliminować go z organizmu.