Sok z kiszonej kapusty to największy wróg pasożytów i chorób układu pokarmowego

Udostępnij:

sok z kiszonej kapusty

Sok z kapusty kiszonej to rodzaj soku, który jest wytwarzany ze sfermentowanej kapusty. Niektórzy nazywają to również wodą z kiszonej kapusty.

Jest dość prosty w wykonaniu i można to zrobić w domu bez specjalnych umiejętności lub sprzętu.

Sok istnieje odkąd ludzie fermentują kapustę, a badania dowiodły, że może być bardzo pomocny dla tych, którzy muszą schudnąć, a także dla tych, którzy szukają naturalnego sposobu na usuwanie pasożytów.


Działa poprzez wprowadzenie „dobrych bakterii” do jelit, które pomagają w trawieniu i innych procesach zachodzących w ludzkim ciele.

Sok z kapusty kiszonej jest w stanie zwalczać komórki rakowe.

Sok z kapusty kiszonej jest bogaty w naturalne, żywe enzymy i przeciwutleniacze. Wiadomo, że te elementy mają właściwości przeciwnowotworowe, które mogą pomóc w utrzymaniu zdrowego trybu życia.



Kapusta kiszona zawiera szeroką gamę minerałów.

Kapusta kiszona jest pełna zdrowych bakterii, które od wieków są używane do zwalczania chorób i promowania dobrego samopoczucia.

To także doskonałe źródło minerałów takich jak wapń, magnez, fosfor, potas i wiele innych.

Sałatka z kiszonej kapusty była używana w czasie wojny, aby zapobiegać szkorbutowi (niedoborowi witaminy C), co jest szczególnie ważne, biorąc pod uwagę niski poziom tego niezbędnego składnika odżywczego w naszej nowoczesnej diecie.

Sok z kapusty kiszonej usuwa toksyny z organizmu.

Sok z kapusty kiszonej to sfermentowany pokarm, który istnieje od wieków i oferuje wiele korzyści zdrowotnych.

Jest bogaty w probiotyki i enzymy, które łatwo usuwają toksyny z organizmu i wspomagają trawienie.

Probiotyki w soku z kiszonej kapusty poprawiają zdrowie jelit, co z kolei zmniejsza stan zapalny, zmniejsza ryzyko rozwoju alergii, zwalcza bakterie chorobotwórcze, a nawet może pomóc w zasypianiu.

Kapusta kiszona jest cennym źródłem błonnika.

Pomysł, że kapusta kiszona jest zdrowa, nie jest nowy. Jednak w ostatnim czasie popularność zyskuje pogląd, że kapusta kiszona może być cennym źródłem błonnika pokarmowego.

Niski indeks glikemiczny składnik błonnika pokarmowego w kapuście kiszonej sprawia, że jest to ważny dodatek do każdej diety, która koncentruje się na obniżeniu poziomu cukru we krwi i poziomu insuliny.

To także świetny sposób na dodanie niezbędnych składników odżywczych i enzymów wymaganych do prawidłowego trawienia i zdrowia jelit.

Sok z kapusty kiszonej to naturalny środek na pasożyty.


Sok z kapusty kiszonej to naturalny środek na pasożyty, czyli mikroorganizmy żyjące w jelitach człowieka.

Człowiek od setek lat ma do czynienia z pasożytami! Dzięki naturalnej mocy soku z kiszonej kapusty możesz się ich teraz łatwo i naturalnie pozbyć. Jest tani, zdrowy i spełnia swoje zadanie!

Sok z kapusty równoważ poziom cukru we krwi, neutralizując wpływ alkoholu.

Jedno z badań przeprowadzonych przez National Institutes of Health wykazało, że kapusta kiszona jest trzecim najskuteczniejszym pokarmem w zmniejszaniu szkodliwego działania alkoholu.

Kapusta kiszona zawiera Lactobacillus plantarum, który jest probiotykiem, jak wykazano zwiększa produkcję enzymów trawiennych, które pomagają rozkładać alkohol i szybciej eliminować go z organizmu.

podobne artykuły