Spożywaj te 3 składniki, aby zapobiec chorobom nowotworowym

W dzisiejszym świecie, w którym zdrowy styl życia staje się coraz ważniejszy, istnieje pewna grupa składników spożywczych, które zdobywają uznanie za swoje potencjalne właściwości zapobiegające chorobom nowotworowym. Badania naukowe sugerują, że spożywanie pewnych substancji może wspomóc ochronę przed rozwojem komórek nowotworowych.

W tym artykule przyjrzymy się bliżej trzem kluczowym składnikom, które mogą być ważnym elementem profilaktyki przeciwnowotworowej. Dowiedz się, jakie produkty mogą być Twoim sojusznikiem w dbaniu o zdrowie i redukcji ryzyka chorób nowotworowych

Amerykański lekarz, Carolyn Anderson przedstawił społeczeństwu bardzo prostą receptę, która może zapobiec chorobom nowotworowym.

Jest to mieszanka trzech łatwo dostępnych składników.

To odkrycie dr Andersen stworzył na podstawie 2 tyś. lat tradycji stosowania tych składników we wschodnich Indiach, co potwierdzają najnowsze zachodnie badania medyczne.

Anderson dowiódł, że jeśli używasz tych trzech składników na co dzień, prawie na pewno nie ma szans, że w Twoim ciele rozwinie się nowotwór.

Składniki:

1/4 łyżeczki kurkumy

1/2 łyżeczki oliwy z oliwek.

szczypta świeżo zmielonego czarnego pieprzu.

 Przygotowanie:

Wymieszaj te trzy składniki w szklance. Możesz zjeść tą mieszaninę, ale możesz też dodać ją do różnych potraw, zup i sałatek. Tylko upewnij się jeśli używasz jej w gotowanych potrawach, dodaj ją na sam koniec.

Tajemnicą w tej mieszance jest kurkuma. Jest to przyprawa w postaci żółtego proszku, który jest jednym z elementów curry.

Jego właściwości przeciwzapalne są niewiarygodnie potężne. Nie ma innego, naturalnego składnika na świecie, który jest bardziej skuteczny w zmniejszaniu stanu zapalnego w ciele niż kurkuma.

Najnowsze badania wykazały, że kurkuma zapobiega wielu rodzajom nowotworów, takich jak nowotwór okrężnicy, prostaty, mózgu, piersi. W eksperymentach przeprowadzonych na myszach wykazano, że dopóki myszy są narażone na działanie chemikaliów rakotwórczych, o ile będą one używać kurkumy są całkowicie bezpieczne.

Kurkuma ma tylko jedną wadę, słabo rozkłada się w przewodzie pokarmowym. Dlatego w tym momencie przychodzi z pomocą pieprz lub imbir. Pieprz według badań zwiększa wchłanianie kurkumy nawet o 200 procent.

Anderson podkreślił również, że jako skuteczne zapobieganie rakowi, ale także niszczenie komórek nowotworowych, ta mieszanina powinna być stosowana codziennie kilkukrotnie.