Domowej roboty syrop zwiększający ilość czerwonych krwinek

Niedokrwistość może być przyczyną niektórych poważnych chorób. Najpierw trzeba skonsultować się z lekarzem i upewnić się, że nie masz niedokrwistości hemolitycznej, anemii sierpowatej lub niedokrwistości syderoblastycznej.

Tego typu niedokrwistości występują z powodu wadliwego działania ciała, które mogą być leczone tylko przy odpowiedniej interwencji medycznej.

Jeśli wszystko jest w porządku, ale nadal rozpoznano niedokrwistość to prawdopodobnie z powodu niedoborów żywieniowych.

Jeśli cierpisz na niedobór żelaza, witaminy B12 lub kwasu foliowego – krwinki czerwone są na bardzo niskim poziomie i nie mogą dostarczać wystarczającej ilości tlenu do poszczególnych części ciała i może to być zagrożenie dla zdrowia.

Dlatego trzeba dostarczyć niezbędnych składników odżywczych do ciała, tak aby pozbyć się niedokrwistości.

Jednym takim naturalny rozwiązaniem jest syrop przedstawiony poniżej. Powinien on być spożywany na pusty żołądek rano, dwa razy w roku przez 15 do 20 dni.

Składniki:

  • 1 kg buraczków
  • 1/2 kg marchwi
  • Sok z jednej cytryny
  • 2-3 pomarańcze
  • 2 kwaśne jabłka
  • 500 g miodu

Przygotowanie:

Pokrój buraki, jabłka i marchew na małe kawałki i zmiksuj je w blenderze. Wyciśnij sok z cytryny oraz pomarańczy i dodaj go do poprzedniej mieszanki soków. Na sam koniec dodaj miód.

Można dodać więcej pomarańczy, ponieważ ich celem w tym przepisie jest polepszenie smaku i zapachu.

Przelej ciecz do butelek szklanych, otrzymasz około 1,5 – 2 litrów tego napoju, który powinien wystarczyć na 15 do 20 dni.

Pij 100 ml syropu codziennie rano na czczo.


loading...
loading...

TOP ARTYKUŁY