Nie wyrzucaj nasion arbuza – są bardzo zdrowe!

Nasion arbuza zawierają błonnik, który jest niezbędny dla funkcjonowania przewodu pokarmowego, pomaga w przypadku pasożytów, a także posiadają właściwości antybiotykowe.

nasiona arbuza

Nasion arbuza zawiera cytrulinę, która jest znana jako przeciwutleniacz. Cytrulina rozszerza naczynia krwionośne i ma pozytywny wpływ w przypadku nadciśnienia, dusznicy bolesnej i miażdżycy.

Jak prawidłowo spożywać nasion arbuza?

Składniki:

– 1  litr wody

– 30 nasion arbuza

Sposób przygotowania:

Umieść wodę w garnku i dodaj około trzydziestu nasiona arbuza. Umieść garnek na ogniu i gotuj nasiona przez około 10 minut. Po tym czasie odstaw garnek z ognia i pozostaw do ostygnięcia. Odcedź nasiona, a powstały napój przechowuj w lodówce.

Można pić samą wodę, ale jeśli nie lubisz jej smaku można połączyć ją z dowolnym naturalnym sokiem.

Tak przygotowany napój należy wypić w ciągu całego dnia.


loading...
loading...

TOP ARTYKUŁY