ZdrowieZioła i przyprawy zapobiegające i zwalczające raka

Zioła i przyprawy zapobiegające i zwalczające raka

Te zioła i przyprawy zapobiegają i zwalczają raka, ponieważ mają wspaniałe właściwości zdrowotne i mogą stanowić część codziennego schematu podczas leczenia raka.

Zioła i przyprawy zapobiegające i zwalczające raka

Imbir

Imbir jest używany w medycynie ludowej do leczenia prawie wszystkiego rodzaju chorób, od grypy do zaparć. Może być stosowany świeży, mielony w proszku.

Chociaż smak świeżego imbiru znacznie różni się od proszku, można go nim zastąpić w wielu przepisach. Ogólnie można zastąpić 1/8 łyżeczki imbiru w proszku, 1 łyżką startego świeżego imbiru i odwrotnie.

Rozmaryn

Rozmaryn jest dobrym źródłem antyoksydantów, jest powszechnie stosowany w kuchni śródziemnomorskiej. Może być stosowany do zup, sosu pomidorowego, chleba i produktów bogatych w białko, takich jak kurczak, wołowina i jagnięcina.

Może pomóc w detoksykacji, zmianach smaku, niestrawności, wzdęciach i innych problemach trawiennych. Aby wyleczyć raka pij do trzech filiżanek herbaty z liści rozmarynowych każdego dnia.

Kurkuma

Kurkumina to aktywnym związkiem kurkumy. Związek ten wykazuje właściwości przeciwutleniające i przeciwzapalne, które mogą chronić przed rozwojem raka.

Ekstrakt z kurkumy jest badany w celu sprawdzenia, czy odgrywa on rolę w zapobieganiu i leczeniu niektórych rodzajów raka, w tym raka okrężnicy, prostaty, raka piersi i skóry. Chociaż wyniki obserwowane głównie w badaniach laboratoryjnych na zwierzętach okazują się obiecujące, nie wiadomo jak to będzie w przypadku człowieka.

 Chilli

Chilli zawierają kapsaicynę, związek, który może złagodzić ból. Chilli należy stosować bardzo ostrożnie, ponieważ może powodować oparzenia, jeśli styka się ze skórą.

Jeśli odczuwasz ból i chcesz wykorzystać moc chilli, poproś swojego lekarza o receptę na krem ​​zawierający kapsaicynę. Bardzo dobre wyniki wykazano w leczeniu bólu neuropatycznego (ostry, przeszywający ból danego nerwu) po zabiegu chirurgicznym związanym z rakiem.

Czosnek

Czosnek ma dużą zawartość siarki i jest dobrym źródłem argininy, oligosacharydów, flawonoidów i selenu, które mogą być korzystne dla naszego zdrowia. Substancja czynna w czosnku nazywa się allicyna , która nadaje mu charakterystyczny zapach i jest wytwarzana, gdy ząbki czosnku są mielone, kruszone lub w inny sposób uszkodzone.

Kilka badań sugeruje, że zwiększenie spożycia czosnku zmniejsza ryzyko raka żołądka, jelita grubego, przełyku, trzustki i piersi. Wydaje się, że czosnek może chronić nas przed rakiem poprzez liczne mechanizmy, w tym poprzez zahamowanie infekcji bakteryjnych i powstawanie substancji powodujących raka, naprawia DNA i uśmiercanie komórek rakowych. Czosnek wspomaga detoksykację, może również wspierać układ odpornościowy i pomóc Ci obniżyć ciśnienie krwi.

Mięta

Od tysięcy lat służy jako środek wspomagający trawienie w celu złagodzenia gazów, niestrawności, skurczów i biegunki. Może również pomóc w objawach zespołu jelita drażliwego i zatrucia pokarmowego. Uspokaja mięśnie żołądka i poprawia przepływ żółci, dzięki czemu pokarm przechodzi przez żołądek szybciej.

Jeśli objawy raka negatywnie wpływają na żołądek, spróbuj wypić filiżankę herbaty miętowej, można zrobić własną domowej roboty herbatę miętową z suszonych lub świeżych liści mięty. Wystarczy wrzucić je do wrzącej wody, odczekać kilka minut i wypić.


Najnowsze

Popularne

Najnowsze