Strona głównaZdrowieZioła i przyprawy zapobiegające i zwalczające raka

Zioła i przyprawy zapobiegające i zwalczające raka


Te zioła i przyprawy zapobiegają i zwalczają raka, ponieważ mają wspaniałe właściwości zdrowotne i mogą stanowić część codziennego schematu podczas leczenia raka.

Zioła i przyprawy zapobiegające i zwalczające raka

Imbir

Imbir jest używany w medycynie ludowej do leczenia prawie wszystkiego rodzaju chorób, od grypy do zaparć. Może być stosowany świeży, mielony w proszku.

Chociaż smak świeżego imbiru znacznie różni się od proszku, można go nim zastąpić w wielu przepisach. Ogólnie można zastąpić 1/8 łyżeczki imbiru w proszku, 1 łyżką startego świeżego imbiru i odwrotnie.

Rozmaryn

Rozmaryn jest dobrym źródłem antyoksydantów, jest powszechnie stosowany w kuchni śródziemnomorskiej. Może być stosowany do zup, sosu pomidorowego, chleba i produktów bogatych w białko, takich jak kurczak, wołowina i jagnięcina.


Może pomóc w detoksykacji, zmianach smaku, niestrawności, wzdęciach i innych problemach trawiennych. Aby wyleczyć raka pij do trzech filiżanek herbaty z liści rozmarynowych każdego dnia.

Kurkuma

Kurkumina to aktywnym związkiem kurkumy. Związek ten wykazuje właściwości przeciwutleniające i przeciwzapalne, które mogą chronić przed rozwojem raka.

Ekstrakt z kurkumy jest badany w celu sprawdzenia, czy odgrywa on rolę w zapobieganiu i leczeniu niektórych rodzajów raka, w tym raka okrężnicy, prostaty, raka piersi i skóry. Chociaż wyniki obserwowane głównie w badaniach laboratoryjnych na zwierzętach okazują się obiecujące, nie wiadomo jak to będzie w przypadku człowieka.



 Chilli

Chilli zawierają kapsaicynę, związek, który może złagodzić ból. Chilli należy stosować bardzo ostrożnie, ponieważ może powodować oparzenia, jeśli styka się ze skórą.

Sprawdź To!  Wypróbuj eliksir młodości, aby cieszyć się wspaniałym ciałem!

Jeśli odczuwasz ból i chcesz wykorzystać moc chilli, poproś swojego lekarza o receptę na krem ​​zawierający kapsaicynę. Bardzo dobre wyniki wykazano w leczeniu bólu neuropatycznego (ostry, przeszywający ból danego nerwu) po zabiegu chirurgicznym związanym z rakiem.

Sprawdź To!  Oczyść swoje jelita za pomocą ziół leczniczych

Czosnek

Czosnek ma dużą zawartość siarki i jest dobrym źródłem argininy, oligosacharydów, flawonoidów i selenu, które mogą być korzystne dla naszego zdrowia. Substancja czynna w czosnku nazywa się allicyna , która nadaje mu charakterystyczny zapach i jest wytwarzana, gdy ząbki czosnku są mielone, kruszone lub w inny sposób uszkodzone.

Kilka badań sugeruje, że zwiększenie spożycia czosnku zmniejsza ryzyko raka żołądka, jelita grubego, przełyku, trzustki i piersi. Wydaje się, że czosnek może chronić nas przed rakiem poprzez liczne mechanizmy, w tym poprzez zahamowanie infekcji bakteryjnych i powstawanie substancji powodujących raka, naprawia DNA i uśmiercanie komórek rakowych. Czosnek wspomaga detoksykację, może również wspierać układ odpornościowy i pomóc Ci obniżyć ciśnienie krwi.

Mięta

Od tysięcy lat służy jako środek wspomagający trawienie w celu złagodzenia gazów, niestrawności, skurczów i biegunki. Może również pomóc w objawach zespołu jelita drażliwego i zatrucia pokarmowego. Uspokaja mięśnie żołądka i poprawia przepływ żółci, dzięki czemu pokarm przechodzi przez żołądek szybciej.

Jeśli objawy raka negatywnie wpływają na żołądek, spróbuj wypić filiżankę herbaty miętowej, można zrobić własną domowej roboty herbatę miętową z suszonych lub świeżych liści mięty. Wystarczy wrzucić je do wrzącej wody, odczekać kilka minut i wypić.

Sprawdź To!  2-składnikowy syrop na kaszel i usunięcie wydzieliny z płuc




loading...
loading...
>