ZdrowiePotężny napój antywirusowy i to tylko z 3 składników

Potężny napój antywirusowy i to tylko z 3 składników

Twoje ciało jest narażone na wiele czynników i codziennych sytuacji, które mogą powodować infekcje wirusów, bakterii lub grzybów. Twoje ciało ma układ odpornościowy, który jest odpowiedzialny za zwalczanie wszystkich tych mikroorganizmów, które mogą powodować problemy zdrowotne.

Jednak  siedzący tryb życia, nieodpowiednia dieta, nagłe zmiany klimatu lub brak aktywności fizycznej mogą spowodować osłabienie tego systemu, przez co stajesz się bardziej podatny na cierpienie z powodu różnych chorób powodowanych przez wszystkie te mikroorganizmy.

Składniki odżywcze, które dostajesz z niektórych pokarmów, są jednym z kluczy do posiadania silnego układu odpornościowego, który jest zdolny do zapobiegania chorobom wirusowym.

Mając na uwadze potrzeby żywieniowe układu odpornościowego, poniżej  podzielimy się z wami mocnym napojem antywirusowym, który łączy w sobie moc trzech bardzo zdrowych składników, aby zapewnić układowi odpornościowemu niezbędne składniki odżywcze.

Czytaj dalej i poznaj sekretne składniki tego potężnego napoju antywirusowego

Jakie są sekretne składniki tego potężnego napoju antywirusowego?

Chociaż trudno uwierzyć ten potężny napój antywirusowy wykorzystuje trzy popularne i ekonomiczne składniki, takie jak cytryna, imbir i miód.

Cytryna

Cytryna słynie z wysokiej zawartości witaminy C, która oprócz tego, że jest ważnym antybiotykiem, wzmacnia również układ odpornościowy dzięki aktywacji białych krwinek. Ta żywność ma właściwości antybiotyczne i przeciwwirusowe, które pomagają zwalczać i zapobiegać dużej ilości wirusów i bakterii, które mogą wpływać na zdrowie, szczególnie w odniesieniu do układu oddechowego.

Imbir

Korzeń imbiru stał się popularny ze względu na wiele właściwości leczniczych, wśród których podkreślamy działanie przeciwzapalne i mukolityczne,  a także dużą ilość przeciwutleniaczy. Ten silny składnik może stymulować reakcję odpornościową organizmu oraz zapobiegać i zwalczać wszystkie wirusy i bakterie, które mogą powodować problemy, takie jak przeziębienie, kaszel lub astma. Jego działanie mukolityczne pobudza wydzielanie śluzu, dlatego doskonale sprawdza się w zmniejszaniu objawów takich jak kaszel i podrażnione gardło.

W odniesieniu do medycyny, jest również znana ze swoich właściwości przeciwbakteryjnych, przeciwgrzybiczych, przeciw toksynom, przeciwhistaminowych i przeciwzapalnych.

 Miód

Ostatnie badania wykazały, że miód pszczeli ma silne działanie antybiotyczne, które może wyeliminować wirusy i bakterie, które powodują flus i przeziębienia. Ta żywność, która jest znana od wielu lat została wykorzystana w leczeniu różnych chorób układu oddechowego i wirusowego.

Badania te wykazały, że miód ma właściwości wykrztuśne,  które są kluczowe w leczeniu astmy i innych problemów układu oddechowego, które są spowodowane słabym układem odpornościowym.

Czytaj dalej i zobacz jak przygotować to lekarstwo

Potężny napój antywirusowy

Teraz, gdy wyjaśniliśmy przeciwwirusowe korzyści tych trzech słynnych składników następnym krokiem jest wyprodukowanie mocnego napoju przeciwwirusowego, który pomoże podnieść odporność organizmu  i zapobiegnie problemom z oddychaniem spowodowanym przez alergie lub infekcje wirusowe.

Zawsze dobrze jest mieć te trzy naturalne składniki, ponieważ są one również bardzo skuteczne w leczeniu przeziębień i różnych rodzajów alergii oddechowych, które mogą wystąpić w dowolnym momencie.

Składniki

  • 2 duże cytryny, nieobrane
  • 3 cm korzenia imbiru
  • 200 ml ekologicznego miodu pszczelego (8 łyżek)

Wskazówki

  • Najpierw bardzo dobrze umyj cytryny roztworem wody i octu, aby je zdezynfekować i pozbyć się ewentualnych resztek pestycydów. Cytrynę należy stosować ze skórką,  ponieważ znajduje się w niej duża część składników odżywczych, w tym duża ilość witaminy C. Pokrój ją w plasterki.
  • Bardzo dobrze umyj korzeń imbiru, pokrój na małe kawałki. Umieść w blenderze wraz z cytryną. Na koniec dodaj zalecaną ilość miodu i dobrze wymieszaj wszystkie składniki.
  • Przelej do słoika, zakręć i przechowuj w lodówce.
  • Jeśli lek pozostaje w lodówce przez długi czas, a miód zaczyna się krystalizować dobrym rozwiązaniem jest podgrzanie go w kąpieli bemarowej, aby się nie zmarnował.

Konsumpcja:

Zalecamy łyżkę stołową dziennie dla osób powyżej 13 roku życia. Dzieci powinny spożywać tylko łyżeczkę dziennie. Możesz rozpuścić ten napój w herbacie, wodzie lub innych letnich płynach.