OdchudzanieZupa odchudzająca: Jedz 1 porcję dziennie, a 5 kilogramów zniknie w mgnieniu...

Zupa odchudzająca: Jedz 1 porcję dziennie, a 5 kilogramów zniknie w mgnieniu oka

Zupy jarzynowe są absolutnie świetne na odchudzanie. Dostarczają organizmowi niezbędnych witamin, wody i uczucia sytości. Dzięki tym dwóm przepisom zobaczysz, że możesz cieszyć się odchudzaniem.

Utrata wagi może być czasem trudnym zadaniem. Ale chodzi przede wszystkim o to, co jesz i jaką aktywność fizyczną uprawiasz. Ważne jest, aby skupić się na wieczornym objadaniu się.

b-ad-placeholder-179" data-inserter-version="2" data-placement-location="under_page_title">

Obiad powinien być lekki, zawierać dużo błonnika, sycić, ale zawierać jak najmniej kalorii. Jak to jest nazywane? Zjedz śniadanie sam, obiad z przyjacielem, a kolację podaruj wrogowi.

Naucz więc swojego nemezis (w tym przypadku jest to prawdopodobnie tłuszcz z brzucha), jak robić wspaniałe zupy obiadowe.

Przepis na zupę numer 1

Czego będziesz potrzebować?

  • 3 ziemniaki,
  • woda,
  • 300 gramów mielonego kurczaka,
  • 1 cebula,
  • 1 marchewka,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 2 liście laurowe,
  • olej roślinny
  • i sól.

Procedura przygotowania zupy:

  1. Obierz ziemniaki i pokrój je w kostkę.
  2. Zalej je zimną wodą i pozwól im się zagotować.
  3. Z mielonego kurczaka robimy kulki.
  4. Gdy woda zacznie się gotować, włóż kulki do ziemniaków.
  5. Gotuj przez 10 minut.
  6. Cebulę oczyścić i drobno posiekać.
  7. Przygotuj patelnię, wlej na nią odrobinę oleju i podsmaż cebulę, aż będzie przezroczysta.
  8. Marchewkę obieramy, kroimy na kawałki i dodajemy do cebuli. Smażyć lekko.
  9. Dodaj drobno posiekany czosnek.
  10. Dodaj mieszankę marchewkową do gotujących się ziemniaków.
  11. Wymieszaj zawartość garnka i dodaj liść laurowy.
  12. Gotuj delikatnie i możesz zacząć jeść.
Zupa jarzynowa w białej ceramicznej misce

Przepis na zupę numer 2

Czego będziesz potrzebować?

  • Olej roślinny,
  • 1 cebula,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 1 puszka pomidorów z puszki, pokrojonych w kostkę,
  • 1,5 litra zimnej wody,
  • 1 marchewka,
  • pół białej kapusty,
  • 1 szklanka zielonej fasolki,
  • 1 szklanka brokułów ,
  • pół czerwonej papryki,
  • trochę pietruszki
  • 1 łyżka pieprzu,
  • 1 łyżeczka cukru
  • i 1 łyżeczka soli.

Procedura przygotowania zupy:

  1. W rondlu rozgrzewamy oliwę i dodajemy drobno posiekaną cebulę.
  2. Smaż cebulę, aż będzie przezroczysta, dodaj drobno posiekany czosnek i smaż przez minutę.
  3. Dodać pomidory i chwilę dusić.
  4. Zalać wodą i gotować.
  5. W międzyczasie obierz marchewki, pokrój je w krążki i dodaj do garnka.
  6. Kapustę również drobno posiekać i dodać do zupy.
  7. Dodaj fasolę i brokuły i gotuj na małym ogniu przez około 30 minut, aż będą miękkie.
  8. Połówkę papryki pokroić w kostkę i dodać do wrzącej zupy.
  9. Drobno posiekaj natkę pietruszki i dodaj do zupy.
  10. Gotuj przez kolejne 5 minut na małym ogniu.
  11. Doprawić przyprawami, cukrem i solą, gotować jeszcze 2-3 minuty i można podawać na obiad.

Najnowsze

Popularne

Najnowsze