Utrata wagi może być czasem trudnym zadaniem. Ale chodzi przede wszystkim o to, co jesz i jaką aktywność fizyczną uprawiasz. Ważne jest, aby skupić się na wieczornym objadaniu się.
b-ad-placeholder-179" data-inserter-version="2" data-placement-location="under_page_title">Obiad powinien być lekki, zawierać dużo błonnika, sycić, ale zawierać jak najmniej kalorii. Jak to jest nazywane? Zjedz śniadanie sam, obiad z przyjacielem, a kolację podaruj wrogowi.
Naucz więc swojego nemezis (w tym przypadku jest to prawdopodobnie tłuszcz z brzucha), jak robić wspaniałe zupy obiadowe.
Przepis na zupę numer 1
Czego będziesz potrzebować?
- 3 ziemniaki,
- woda,
- 300 gramów mielonego kurczaka,
- 1 cebula,
- 1 marchewka,
- 2 ząbki czosnku,
- 2 liście laurowe,
- olej roślinny
- i sól.
Procedura przygotowania zupy:
- Obierz ziemniaki i pokrój je w kostkę.
- Zalej je zimną wodą i pozwól im się zagotować.
- Z mielonego kurczaka robimy kulki.
- Gdy woda zacznie się gotować, włóż kulki do ziemniaków.
- Gotuj przez 10 minut.
- Cebulę oczyścić i drobno posiekać.
- Przygotuj patelnię, wlej na nią odrobinę oleju i podsmaż cebulę, aż będzie przezroczysta.
- Marchewkę obieramy, kroimy na kawałki i dodajemy do cebuli. Smażyć lekko.
- Dodaj drobno posiekany czosnek.
- Dodaj mieszankę marchewkową do gotujących się ziemniaków.
- Wymieszaj zawartość garnka i dodaj liść laurowy.
- Gotuj delikatnie i możesz zacząć jeść.

Przepis na zupę numer 2
Czego będziesz potrzebować?
- Olej roślinny,
- 1 cebula,
- 2 ząbki czosnku,
- 1 puszka pomidorów z puszki, pokrojonych w kostkę,
- 1,5 litra zimnej wody,
- 1 marchewka,
- pół białej kapusty,
- 1 szklanka zielonej fasolki,
- 1 szklanka brokułów ,
- pół czerwonej papryki,
- trochę pietruszki
- 1 łyżka pieprzu,
- 1 łyżeczka cukru
- i 1 łyżeczka soli.
Procedura przygotowania zupy:
- W rondlu rozgrzewamy oliwę i dodajemy drobno posiekaną cebulę.
- Smaż cebulę, aż będzie przezroczysta, dodaj drobno posiekany czosnek i smaż przez minutę.
- Dodać pomidory i chwilę dusić.
- Zalać wodą i gotować.
- W międzyczasie obierz marchewki, pokrój je w krążki i dodaj do garnka.
- Kapustę również drobno posiekać i dodać do zupy.
- Dodaj fasolę i brokuły i gotuj na małym ogniu przez około 30 minut, aż będą miękkie.
- Połówkę papryki pokroić w kostkę i dodać do wrzącej zupy.
- Drobno posiekaj natkę pietruszki i dodaj do zupy.
- Gotuj przez kolejne 5 minut na małym ogniu.
- Doprawić przyprawami, cukrem i solą, gotować jeszcze 2-3 minuty i można podawać na obiad.