Utrata wagi może być czasem trudnym zadaniem. Ale chodzi przede wszystkim o to, co jesz i jaką aktywność fizyczną uprawiasz. Ważne jest, aby skupić się na wieczornym objadaniu się.
Obiad powinien być lekki, zawierać dużo błonnika, sycić, ale zawierać jak najmniej kalorii. Jak to jest nazywane? Zjedz śniadanie sam, obiad z przyjacielem, a kolację podaruj wrogowi.
Naucz więc swojego nemezis (w tym przypadku jest to prawdopodobnie tłuszcz z brzucha), jak robić wspaniałe zupy obiadowe.
Przepis na zupę numer 1
Czego będziesz potrzebować?
- 3 ziemniaki,
- woda,
- 300 gramów mielonego kurczaka,
- 1 cebula,
- 1 marchewka,
- 2 ząbki czosnku,
- 2 liście laurowe,
- olej roślinny
- i sól.
Procedura przygotowania zupy:
- Obierz ziemniaki i pokrój je w kostkę.
- Zalej je zimną wodą i pozwól im się zagotować.
- Z mielonego kurczaka robimy kulki.
- Gdy woda zacznie się gotować, włóż kulki do ziemniaków.
- Gotuj przez 10 minut.
- Cebulę oczyścić i drobno posiekać.
- Przygotuj patelnię, wlej na nią odrobinę oleju i podsmaż cebulę, aż będzie przezroczysta.
- Marchewkę obieramy, kroimy na kawałki i dodajemy do cebuli. Smażyć lekko.
- Dodaj drobno posiekany czosnek.
- Dodaj mieszankę marchewkową do gotujących się ziemniaków.
- Wymieszaj zawartość garnka i dodaj liść laurowy.
- Gotuj delikatnie i możesz zacząć jeść.
Przepis na zupę numer 2
Czego będziesz potrzebować?
- Olej roślinny,
- 1 cebula,
- 2 ząbki czosnku,
- 1 puszka pomidorów z puszki, pokrojonych w kostkę,
- 1,5 litra zimnej wody,
- 1 marchewka,
- pół białej kapusty,
- 1 szklanka zielonej fasolki,
- 1 szklanka brokułów ,
- pół czerwonej papryki,
- trochę pietruszki
- 1 łyżka pieprzu,
- 1 łyżeczka cukru
- i 1 łyżeczka soli.
Procedura przygotowania zupy:
- W rondlu rozgrzewamy oliwę i dodajemy drobno posiekaną cebulę.
- Smaż cebulę, aż będzie przezroczysta, dodaj drobno posiekany czosnek i smaż przez minutę.
- Dodać pomidory i chwilę dusić.
- Zalać wodą i gotować.
- W międzyczasie obierz marchewki, pokrój je w krążki i dodaj do garnka.
- Kapustę również drobno posiekać i dodać do zupy.
- Dodaj fasolę i brokuły i gotuj na małym ogniu przez około 30 minut, aż będą miękkie.
- Połówkę papryki pokroić w kostkę i dodać do wrzącej zupy.
- Drobno posiekaj natkę pietruszki i dodaj do zupy.
- Gotuj przez kolejne 5 minut na małym ogniu.
- Doprawić przyprawami, cukrem i solą, gotować jeszcze 2-3 minuty i można podawać na obiad.