Szukasz słodkiego poczęstunku, którym będziesz mógł się delektować? Jeśli tak, to przepis, który dziś zaprezentujemy, przypadnie Ci do gustu. Przygotuj domowe Bounty z niesamowitym kremem, który pokocha każdy.
Czego będziemy potrzebować:
Na podstawę:
– 200 g mąki
– 4 jajka
– 250 g masła
– 200 g cukru (kryształowego)
– 4 łyżki mleka
– 1 łyżeczka proszku do pieczenia
– 3 łyżki kakao
Nadzienie kokosowe:
– 500 ml mleka
– 200 g cukru
– 200 g masła lub margaryny
– 6 łyżek kaszy manny
– 200 g kokosa
Na polewę:
– 40 ml wody
– 120 g cukru (kryształ)
– 40 g kakao
– 80 g śmietanki
– 1 opakowanie żelatyny w proszku
Jak będziemy postępować:
1) W średniej wielkości misce wymieszaj masło i cukier, stopniowo zacznij dodawać jajka i inne składniki na podstawę. Dokładnie wymieszać, ubić na jednolitą masę.
2) Następnie masę przełóż do formy do pieczenia o wymiarach 20×30 i piecz w piekarniku przez 25-30 minut w temperaturze 170 stopni.
3) Cukier wraz z mlekiem postawić na kuchence i doprowadzić do wrzenia – następnie dodać pozostałe składniki nadzienia.
4) Wystarczy ułożyć gotowe nadzienie na upieczonej podstawie.
5) Następnie przygotowujemy polewę – zagotowujemy cukier i wodę. Dokładnie wymieszaj, a następnie dodaj kakao. Przygotować żelatynę zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Wymieszaj obie masy i polewa jest gotowa.
6) Na nadzienie kokosowe nakładamy polewę i gotowe!