PrzepisyPo prostu wylewam ciasto na biszkopty i wkładam je do piekarnika na...

Po prostu wylewam ciasto na biszkopty i wkładam je do piekarnika na 30 minut: Takiego ciasta jeszcze nie piekłeś

Dla miłośników sera przedstawiamy prosty i nieodparty przepis na sernik , który każdy pokocha. Przepis z YouTube pozwoli Ci zrobić sernik jakiego jeszcze nie piekłeś. Przygotowanie jest szybkie, a efekt tak kuszący, że ciasto w mgnieniu oka znika ze stołu.

Czego będziemy potrzebować:

  • Forma do pieczenia (prostokątna lub okrągła o średnicy 24 cm)
  • Twarożek 1 kg
  • Cukier 80 gr
  • Bita śmietana 600 ml
  • Cukier waniliowy 15 g
  • Jajka 6 szt
  • Budyń waniliowy (proszek) 80 g
  • Biszkopty z nadzieniem wiśniowym (na spodzie)
  • Czekolada 150 g (do polewy)
  • Bita śmietana 150 g (do posypania)

Przygotowanie:

1) W misce wymieszaj twarożek , cukier, budyń waniliowy i bitą śmietanę. Ubij wszystko, aż będzie gładkie.

2) Dodajemy jajka i dokładnie je wbijamy w masę twarogową.

3) Formę do pieczenia wyłóż papierem do pieczenia, na dnie równomiernie rozłóż biszkopty deserowe z nadzieniem wiśniowym i przykryj masą twarogową.

4) Piec w piekarniku nagrzanym do 180°C przez około 30-40 minut.

5) Aby przygotować polewę, rozpuść czekoladę z bitą śmietaną w kuchence mikrofalowej lub w kąpieli wodnej i mieszaj trzepaczką, aż powstanie gładka struktura.

6) Gotowe ciasto polej polewą czekoladową i odstaw do lodówki na co najmniej godzinę, aby stwardniało.


Najnowsze

Popularne

Najnowsze