Wybierasz się na imprezę i chciałbyś coś przynieść na stół? Zatem trafiłeś we właściwe miejsce! Dziś wspólnie przygotujemy wytrawne kanapki z ciasta francuskiego! Przygotowanie tego przysmaku jest bardzo proste i oszczędza czas.
Czy zwracaliśmy się do Ciebie z tą inspiracją? Przygotujmy więc razem te pikantne kanapki z ciasta francuskiego!
Doskonały przepis na słone kanapki:
Czego będziemy potrzebować:
- 800 g ciasta francuskiego
- 80 g przecieru pomidorowego
- 15 ml oleju
- sól
- 100 g kiełbasek, parówek
- jajko (do posmarowania)
Jak to zrobić:
1) Wymieszaj puree z solą i olejem.
2) Rozsmaruj mieszaninę na połowie ciasta francuskiego.
3) Dodać pokrojone kiełbaski i złożyć na drugą stronę.
4) Dokładnie wyrównujemy i możemy spróbować wstępnie pokroić kanapki. Przed pieczeniem posmaruj jajkiem.
5) Piec w temperaturze 180 stopni przez około 25 minut.