Fantastyczny przepis na słodkości bez pieczenia z maślanych ciasteczek, kakao i czekolady, które pokocha każdy.
Te ciasteczka nie tylko świetnie smakują, ale można je przygotować naprawdę szybko i łatwo.
Potrzebujemy:
350 g herbatników
2 łyżki cukru pudru (15 g)
4 łyżki kakao w proszku (30 g)
1/4 szklanki roztopionego masła (80 g)
3/4 szklanki mleka (160 ml) możesz potrzebować do 200 ml w zależności od użytych ciasteczek
Do przystrojenia:
140 g mlecznej czekolady
Przepis:
Pokrusz ciasteczka.
Dodaj stopione masło i mleko.
Ciasto powinno być w miarę twarde.
Włóż do lodówki i pozostaw w lodówce na 2-3 godziny.
Po tym czasie rozpakować i pokroić w paski.
Użyj kuchenki mikrofalowej lub kąpieli wodnej, aby rozpuścić czekoladę.
Do połowy zanurz pocięte kkrążki w czekoladzie. Niech stwardnieje i możemy smakować.
Życzymy smacznego! :-)