Strona głównaZdrowieTa kombinacja śniadaniowa spali tłuszcz, obniży poziom cholesterolu i cukru we krwi

Ta kombinacja śniadaniowa spali tłuszcz, obniży poziom cholesterolu i cukru we krwi

Szukasz pomysłu na śniadanie? Masz już dość tego samego zestawu jajko-ser-szynka, który powoduje ból brzucha od skoku tłuszczu i cholesterolu? Jesteś we właściwym miejscu!

Ten artykuł zapewni ci zdrową, a jednocześnie pyszną alternatywę codziennego tego samego śniadania, a co najważniejsze przygotowanie nie zajmie dużo czasu.

Korzyści zdrowotne, które otrzymasz jeśli będziesz się trzymać tego posiłku w nadchodzących miesiącach obejmują obniżony poziom cukru we krwi , obniżony poziom cholesterolu , a nawet stopienie części nadmiaru tłuszczu.

Nie zapominaj: śniadanie to najważniejszy posiłek dnia! Określa Twój nastrój na cały dzień, biorąc pod uwagę to co spożywasz.

Dlatego ważne jest, aby wybrać zdrową i pożywną kombinację, aby rozpocząć swój pracowity dzień. Połączenie, które mieliśmy na myśli składa się z płatków owsianych i nasion chia.

Owsianka jest doskonałym źródłem błonnika, który zaleca się spożywać codziennie! Może poprawić zdrowie układu sercowo-naczyniowego, jest bogata w minerały i białko oraz może obniżyć zły cholesterol.

Z drugiej strony nasiona chia są bogate w krytyczny składnik dla zdrowia układu trawiennego: kwasy omega 3 i wapń. Obniżają poziom cholesterolu i poprawiają zdrowie układu sercowo-naczyniowego.

Nasiona Chia służą również jako silny przeciwutleniacz. Dzięki zdolnościom regeneracyjnym bazy wapniowej są szczególnie odpowiednie dla osób cierpiących na zapalenie stawów.

Składniki

szklanka płatków owsianych

50 g nasion chia

trochę soku z cytryny lub plasterki

łyżeczka cynamonu w proszku

500 ml wody lub mleka (do wyboru)

Instrukcje

Wymieszaj składniki razem w czystym garnku, aż wszystko osiągnie jednorodność. Dodaj mleko / wodę na końcu. Zacznij gotować i odstaw z ognia tuż przed osiągnięciem temperatury wrzenia.

Podawaj w ładnej dużej misce. Dodaj miód lub brązowy cukier zgodnie ze swoim gustem. Upewnij się, że jesz nasiona chia, gdy są gorące!

Zobacz Też: