Ten dwuskładnikowy przepis spali tłuszcz w ciele w czasie krótszym niż dwa tygodnie

Jeśli masz nadmiar tkanki tłuszczowej zwłaszcza trzewnej, która zagraża zdrowiu ważnych narządów wewnętrznych, ten niesamowity dwuskładnikowy przepis pomoże Ci zrzucić go w mniej niż dwa tygodnie.

seler zwyczajny

Mimo że sam wypłukuje tłuszcz, ten napój spalający tłuszcz jest jeszcze bardziej wydajny w połączeniu ze zrównoważoną dietą i regularnymi ćwiczeniami.

Najlepsze jest to, że składa się tylko z 2 składników, które najprawdopodobniej masz w lodówce.

Składniki:

  • 400g korzenia selera
  • 1 kg cytryn

Przygotowanie:

Zetrzyj korzeń selera i dodaj do 2 l przefiltrowanej wody. Dodaj do tego trochę startej skórki cytryny. Gotuj przez 20 minut, a następnie pozostaw do ostygnięcia na 5-6 godzin.

Wyciśnij sok z 1 kg cytryn i dodaj do gotowanego selera. Dobrze wymieszaj, zanim odcedzisz płyn. Przechowuj w szklanej butelce w lodówce, aby wydłużyć okres przydatności.

Stosowanie:

Spożywać przed posiłkami 3 razy dziennie. Pij około 1 dl na raz. Jeśli smak jest zbyt mocny, rozcieńcz wodą.

Korzyści zdrowotne wynikające z selera

Jedno z najzdrowszych warzyw korzeń selera jest bogaty w witaminy A, C, K i E, olejki eteryczne, karoten, mikroelementy i inne składniki odżywcze. Ma szeroki zakres korzyści zdrowotnych, a najważniejsze to:

    • Zawiera mało kalorii: 100 g korzeni zawiera tylko 42 kalorie. Z drugiej strony jest bogaty w składniki odżywcze minerały, witaminy i błonnik pokarmowy.
    • Podobnie jak inne warzywa korzeniowe, seler zawiera również liczne przeciwutleniacze poli-acetylenowe, takie jak falcarinol, falcarindiol, panaxydiol i metylofalkarindiol, z których wszystkie mają właściwości przeciwnowotworowe i mogą chronić przed rakiem okrężnicy i ostrą białaczką limfoblastyczną
    • Korzeń selera jest doskonałym źródłem witaminy K: 100 g zapewnia prawie 34% zalecanego dziennego spożycia. Witamina K jest szczególnie ważna dla zdrowia kości, ponieważ poprawia mineralizację kości i promuje aktywność osteotroficzną w kościach.
    • Uważa się również, że zmniejsza neuronalne uszkodzenie mózgu u pacjentów z chorobą Alzheimera.
    • Korzeń jest bogaty w niektóre niezbędne minerały, w tym fosfor, żelazo, wapń, miedź i mangan. Fosfor jest niezbędny do metabolizmu komórkowego, utrzymania układu buforowego krwi, tworzenia kości i zębów. Miedź wspiera odporność, zapobiega anemii i poprawia metabolizm kości.
  • Ponadto zawiera niektóre cenne witaminy z grupy B, w tym pirydoksynę, kwas pantotenowy, niacynę, ryboflawinę i tiaminę, umiarkowane ilości witaminy C znajdują się w świeżym korzeniu selera.

loading...
loading...

TOP ARTYKUŁY