Zabójca otyłości – 1 łyżeczka tej przyprawy sprawi, że możesz stracić do 15 kg w 3 miesiące!

Jednym ze sposobów zwiększenia wyników odchudzania jest przyspieszenie metabolizmu. Można to łatwo osiągnąć, uzupełniając dietę w kilka naturalnych składników.

Co najważniejsze nie musisz rezygnować z jedzenia, które bardzo Ci smakuje. To proste rozwiązanie jakim jest dodanie przypraw do ulubionych posiłków świetnie działa, ponieważ przyspiesza metabolizm.

Kiedy ustawiasz się na utratę wagi ważne jest, aby wiedzieć, że głód może wyrządzić więcej szkody niż pożytku. Dlatego jest to najmniej korzystna forma diety.

Z drugiej strony prawidłowe łączenie pokarmów i przypraw nie tylko pobudzi twój metabolizm, ale także wprowadzi organizm w tryb spalania tłuszczu.

Według ostatnich badań przeprowadzonych przez Uniwersytet Nauk Medycznych w Iranie kminek jest najkorzystniejszą przyprawą do zdrowej utraty wagi. Badanie obejmowało 44 kobiety z nadwagą podzielone na dwie grupy.

Obie grupy otrzymały porady dotyczące zdrowej, zrównoważonej diety, którą stosowały przez trzy miesiące. Ich codzienne menu zawierało 500 kalorii lub mniej, jedyną różnicą było to, że jedna grupa była proszona o dodawanie sproszkowanego kminku do 140 ml jogurtu każdego ranka, podczas gdy druga grupa jadła tylko jogurt.

Po trzech miesiącach wyniki pokazały, że grupa stosująca kminek straciła o 14 kg więcej niż druga grupa kontrolna. Ponadto pierwsza grupa straciła 14,64% więcej tłuszczu niż druga, która straciła tylko 4,91%.

Niesamowite korzyści kminku wynikające z utraty wagi sprowadzają się do fitosteroli, związków chemicznych, które zapobiegają gromadzeniu się cholesterolu w organizmie, a także termogenicznego działania przyprawy, które przyspiesza metabolizm w naturalny sposób.

Jeśli chcesz zwiększyć swoje wyniki odchudzania, dodaj tę wzmacniającą zdrowie przyprawę do swoich ulubionych potraw.

PODOBNE ARTYKUŁY


loading...
loading...

POPULARNE ARTYKUŁY

Syrop klonowy – 10 rzeczy, które musisz o nim wiedzieć.

Korzyści zdrowotne wynikające z syropu klonowego obejmują zdrowe serce i zdrowszy układ odpornościowy. Ma również właściwości antyoksydacyjne, które chronią organizm przed wolnymi rodnikami.Istnieje kilka naturalnych słodzików, które...

Salmonella: objawy, przyczyny i leczenie

Infekcja Salmonella (salmonelloza) jest powszechną chorobą bakteryjną, która atakuje przewód pokarmowy. Bakterie Salmonella zazwyczaj żyją w jelitach zwierzęcych i ludzkich i są wydalane z kałem. Ludzie...

Domowy syrop, który leczy kaszel i usuwa śluz z płuc u dzieci i dorosłych

Marchew jest jednym z najzdrowszych warzyw, to doskonałe źródło witaminy A i karotenu, które są ważne dla zdrowia oczu. Jest również dobrym źródłem witaminy B,...

Ten napój zapobiega skrzepom krwi i zmniejsza ryzyko udaru mózgu

Sok z kiwi to jeden z tych składników, którego nie powinno się przegapić w codziennej diecie. Jest bogaty w składniki odżywcze, które mogą przynieść wiele korzyści zdrowotnych naszemu...

Jedz te 6 rodzajów żywności, aby naturalnie oczyścić wątrobę!

Z wszystkich przetworzonych produktów spożywczych, dodatków i konserwantów oraz zanieczyszczenie środowiska powodują, że do naszego organizmu dostają się toksyny, które muszą być z niego usunięte, żeby...

Pozbądź się żylaków na zawsze z wykorzystaniem jednego składnika

Większość kobiet, które mają żylaki wstydzą się pokazywać swoje nogi i przez cały dzień starają się nosić albo spodnie albo długie suknie.Dlatego w tym...