Tybetański pomocnik, który błyskawicznie niszczy tłuszcz. Kilka łyżek dziennie i kilogramy znikają jak szalone

Czas zweryfikuje i oceni, czy wszystko jest dobre i dobrej jakości, a ta nalewka z pewnością należy do tych, które zdały ten test bez utraty jakości.

Najlepsze rzeczy są często najprostsze i ten przepis nie jest wyjątkiem. Wystarczą Ci tylko dwa składniki, a stworzysz preparat na kilka dolegliwości.

Pomoże Ci, jeśli chcesz schudnąć, ale jest także jednym z najsilniejszych antybiotyków, a jednocześnie masz gwarancję zmniejszonego ryzyka zawału serca lub udaru mózgu. Spróbuj, a nie pożałujesz.

Nalewka sprawdzona w czasie

Niektórzy lubią mówić, że stare jest dobre. Nie zawsze można się z tym całkowicie zgodzić, ale sprawdzone przez lata przepisy i jednocześnie domowe sposoby są zazwyczaj właściwym wyborem.

Mówi się o tej szczególnej nalewce, że ludzie używali jej już od IV wieku, jednak przez długi czas była ona ukryta i na światło dzienne ponownie trafiła dopiero około lat 70-tych ubiegłego wieku.

Może poszczycić się wieloma pozytywnymi właściwościami dla zdrowia człowieka, a za jego sukcesem stoi czosnek.

Czosnek nie tylko dla zdrowia

Jest to jeden z głównych darów i lekarstw natury. Nic więc dziwnego, że jest głównym składnikiem nalewki.

Warto wspomnieć o działaniu dezynfekującym lub przeciwzapalnym, ale jako środek zapobiegawczy czosnek działa również przeciw chorobom serca i wspiera układ odpornościowy.

Nalewka czosnkowa działa cuda

Czosnek jest kluczowym punktem poniższego prostego przepisu. Do jego przygotowania potrzebne będzie 350 gramów czosnku i 200 ml alkoholu.

Przygotowanie

Najpierw obierz przygotowany czosnek, a następnie rozgnieć go na konsystencję papki.

Tak przygotowany czosnek włóż do pojemnika i zalej alkoholem. Zakręć pojemnik i odstaw w ciemne miejsce na co najmniej 10 dni.

Po upływie tego czasu mieszaninę przelać do innego pojemnika i odstawić na kolejne 4 dni. Po 4 dniach nalewka jest gotowa.

Stosowanie

Jeśli chodzi o dawkowanie, istnieją dwa możliwe sposoby stosowania tej nalewki. Pierwsza opinia mówi, że pierwszego dnia należy spożywać 1 kroplę rano, 2 krople w południe i 3 krople wieczorem.

Następnego dnia zwiększasz ilość kropli o jedną, więc bierzesz 2 krople rano, 3 krople w południe i 4 krople wieczorem.

W ten sposób dawkę stopniowo zwiększamy, aż do osiągnięcia maksymalnej liczby 25 kropli.

Drugą opcją jest przyjęcie 2 razy 4 krople pierwszego dnia, 2 razy 6 kropli drugiego dnia, 2 razy 10 kropli trzeciego dnia i w ten sposób zwiększanie o 5 kropli aż do siódmego dnia, kiedy dawka wyniesie 2 razy 30 kropli.

Kiedy w pierwszej opcji osiągniesz 25 kropli, a w drugiej 30 kropli, dawki należy stopniowo zmniejszać.

Idealnie jest spożywać nalewkę bezpośrednio przed posiłkiem lub popijać do każdej porcji 50 ml kefiru lub jogurtu.

Właściwości zdrowotne nalewki

Nalewkę tę można stosować przy wielu problemach zdrowotnych. Często uważany jest za jeden z najsilniejszych i najskuteczniejszych naturalnych antybiotyków wszechczasów.

Ponadto ten przepis pomoże również osobom odchudzającym się , ponieważ przyspiesza metabolizm i pomaga spalić nagromadzony tłuszcz.

Nie tylko dzięki temu zmniejszasz ryzyko udaru czy zawału serca. Jako bonus można wymienić pozytywne działanie na wzmocnienie odporności. Krótko mówiąc, spróbuj, nie ma nic do stracenia.

👇Udostępnij znajomym👇

Zobacz Też: