ZdrowieTo się stanie z twoim ciałem kiedy będziesz jeść 3 jajka dziennie

To się stanie z twoim ciałem kiedy będziesz jeść 3 jajka dziennie

W dzisiejszych czasach wiele osób usuwa produkty pochodzenia zwierzęcego i nabiał ze swojej diety. Gdyż pragną ściśle przestrzegać diety wegańskiej, a nie zdają sobie sprawy z faktu, że tracą coś wspaniałego związanego z jedzeniem.

Zaufaj nam! Jeśli zjesz trzy jajka codziennie na śniadanie, będziesz nie tylko zdrowszy, ale także zapewnisz sobie ochronę przed wieloma chorobami. Jaja są naprawdę potrzebne w naszym codziennym życiu.

Przewiń w dół stronę i poznaj różne korzyści zdrowotne płynące z dodania jaj do swojej diety.

NIE MUSISZ SIĘ MARTWIĆ O POZIOM CHOLESTEROLU SPOŻYWAJĄC JAJKA

Jaja zawierają tylko 180-186 mg. cholesterolu, podczas gdy sama wątroba produkuje prawie 1000-2000 mg cholesterolu każdego dnia

JEDZENIE JAJEK WZMACNIA TWOJE KOŚCI

Jaja są bogate w witaminę D i wapń. Witamina D reguluje wchłanianie wapnia i fosforu w organizmie, które zapewniają nam silne kości i zęby.

SAMI DIETETYCE ZALECAJĄ SPOŻYWANIE JAJ KAŻDEGO DNIA

Oprócz wzmocnienia kości, jedzenie jajek pomaga w przyroście mięśni. Ilość białka w dwóch jajkach jest równoważne jednej porcji mięsa. W ten sposób jaja zapewniają korzyści zdrowotne związane ze spożywaniem mięsa, ale bez dodatkowego zbędnego tłuszczu

JAJA POSIADAJĄ SKŁADNIKI ODŻYWCZE ZAPEWNIAJĄCE WZROST ORGANIZMU

Jaja zawierają ryboflawinę, kwas foliowy, fosfor, żelazo, selen, magnez, witaminy A, E i B6

POMAGAJĄ W UTRACIE ZBĘDNYCH KILOGRAMÓW

Jajka są źródłem składników odżywczych oraz witamin, które zawierają znaczną ilość kalorii niezbędnych naszemu organizmowi każdego dnia, przez co ograniczamy nasze posiłki, a to pomaga nam w utracie zbędnych kilogramów

NAJLEPIEJ ZJADAĆ JAJKA NA ŚNIADANIE

Po przeprowadzonych badaniach okazało się, że jedzenie 3 jajek na śniadanie w znaczącym stopniu powoduje, że w ciągu dnia mamy mniejszą ochotę na podjadanie.

ZAPEWNIAJĄ BARDZO DOBRY WZROK

Żółtka jaj zawierają duże ilości luteiny i zeaksantyny, który zmniejsza ryzyko zaćmy i zwyrodnienia plamki żółtej. Jaja są także bogate w witaminy A, której niedobór powoduje ślepotę

JAJA SĄ BOGATE W WYSOKIEJ JAKOŚCI BIAŁKO

Białko jest bardzo istotne przy odchudzaniu, kształtowaniu mięśni, a także w kontrolowaniu nadciśnienia. Jedno duże jajko zawiera 6 gramów białka.

MOGĄ ZMNIEJSZYĆ RYZYKO WYSTĘPOWANIA CHORÓB SERCA

Teraz po przeczytaniu tego artykułu już wiesz ile jajek dziennie powinno się jeść i dlaczego warto wprowadzić je do swojej codziennej diety i zjadać je najlepiej na śniadanie