Dlaczego wszyscy powinniśmy pozbyć się kuchenek mikrofalowych?

Być może jednym z najbardziej niezbędnych narzędzi kuchennych, które każdy posiada w swoim domu i jest często używane jest kuchenka mikrofalowa.

Mikrofale to energia elektromagnetyczna, która porusza się z prędkością światła.

Magnetron w kuchence mikrofalowej wytwarza energię falową, która bombarduje cząsteczki żywności i sprawia, że ​​spolaryzowane cząsteczki promieniują z tą samą częstotliwością miliony razy na sekundę. Tarcie to podgrzewa żywność, co powoduje również uszkodzenie strukturalne cząsteczek żywności.

W szwajcarskim badaniu przeprowadzonym przez biologa i naukowca żywności dr Hansa Hertela zidentyfikowano skutki działania żywności mikrofalowej. Przez osiem tygodni osiem osób żyło w kontrolowanym środowisku i sporadycznie spożywało surową żywność, tradycyjnie gotowaną żywność i żywność mikrofalową.

Próbki krwi badano po każdym posiłku. Jedzenie przygotowywane w kuchence mikrofalowej spowodowało znaczące zmiany w chemii krwi.

Stwierdzono, że „nie ma atomów, cząsteczek ani komórek żadnego układu organicznego, który byłby w stanie wytrzymać tak gwałtowną, niszczącą moc przez dłuższy okres czasu, nawet w zakresie niskich energii w miliwatach…

Struktury cząsteczek są rozrywane, cząsteczki są silnie deformowane (zwane izomerią strukturalną), przez co pogarsza się ich jakość. ”

W innym badaniu przeprowadzonym na Uniwersytecie Stanforda zbadano wpływ mleka z mikrofalówki. Jeden z głównych naukowców powiedział: „Mikrofalowe mleko, nawet przy niskim ustawieniu może zniszczyć niektóre z jego ważnych zdolności zwalczania chorób”. Twierdzili, że oprócz podgrzewania, istnieje wiele innych niepokojących zmian w mleku.

Produkcja nienaturalnych cząsteczek jest nieunikniona. Zaobserwowano, że naturalnie występujące aminokwasy ulegają zmianom izomerycznym (zmianom kształtu), a także przekształceniu w formy toksyczne pod wpływem mikrofal wytwarzanych w kuchenkach.

W jednym krótkoterminowym badaniu stwierdzono znaczące i niepokojące zmiany we krwi osób spożywających mleko i warzywa z kuchenki mikrofalowej. Ośmiu ochotników zjadło różne kombinacje tych samych potraw gotowanych na różne sposoby. Wszystkie potrawy przetwarzane przez kuchenki mikrofalowe powodowały zmiany we krwi ochotników.

Negatywne skutki:

Jedzenie żywności przetworzonej w kuchence mikrofalowej powoduje trwałe uszkodzenie mózgu poprzez zmniejszenie impulsów elektrycznych w mózgu. Zauważone efekty dla mózgu to utrata pamięci, koncentracja, niestabilność emocjonalna i spadek inteligencji.

Długotrwałe spożywanie żywności z kuchenki mikrofalowej powoduje wzrost komórek rakowych w ludzkiej krwi, a żywność przygotowywana w kuchence mikrofalowej powoduje raka (żołądka i jelit). To może tłumaczyć szybki wzrost raka jelita grubego w Ameryce.

Minerały, witaminy i składniki odżywcze całej żywności mikrofalowej są zmniejszone

Ciągłe spożywanie pokarmów mikrofalowych powoduje osłabienie układu odpornościowego poprzez zmiany w gruczole limfatycznym i surowicy.

Mleko i ziarna zbóż przygotowane w mikrofali przekształciły niektóre aminokwasy w substancje rakotwórcze.

Niezwykle krótki czas ekspozycji surowych, gotowanych lub mrożonych warzyw przekształcił ich alkaloidy roślinne w substancje rakotwórcze.

POPULARNE ARTYKUŁY

POPULARNE ARTYKUŁY


loading...
loading...

NAJNOWSZE ARTYKUŁY

Leczenie hemoroidów w domu: wystarczy jeden składnik i jesteś wyleczony!

Korzyści zdrowotne wynikające z octu jabłkowego są niezaprzeczalne i niezliczone. Ten wspaniały składnik kuchenny jest stosowany w leczeniu wielu schorzeń, w tym hemoroidów. Jest równie skuteczny,gdy...

Naturalny lek na bóle stawów, pleców, który przygotujesz w domu

Wiele osób cierpi z powodu bólu stawów, nóg i pleców, na szczęście każdy z Was może się go pozbyć i to dzięki składnikowi, który znajduje...

Zmniejsz obwód talii dzięki tak zwanej „SLIM BOMBIE”

Wypróbuj ten przepis, jeśli chcesz stracić 1 cm w swojej talii w ciągu 1 dnia. Ten przepis jest również znany jako „SLIM BOMB”, ponieważ spala...

Jak uzdrowić i oczyścić z toksyn wątrobę w ciągu zaledwie 72 godzin

Za każdym razem kiedy podejmujesz złą decyzję odnośnie spożywanych produktów nasz przewód pokarmowy w tym wątroba, musi pracować ciężej, aby przetworzyć dostarczoną żywność i pozbyć się...

Jeśli pijesz to 1 godzinę przed snem w szybkim czasie pozbędziesz się nadmiaru kilogramów

Nagromadzony tłuszcz jest najgorszym wrogiem kobiet, które chcą schudnąć w szybkim czasie. Szczególnie tłuszcz z brzucha i nóg jest bardzo trudny do wyeliminowania, ale...

Spożywaj te 2 składniki przez 7 dni, a schudniesz nawet 5kg!

Wiele kobiet marzy, aby mieć idealną figurę i przede wszystkim chcą, aby ich zbędne kilogramy znikły bez jakiegokolwiek wysiłku fizycznego i diety. Wyobraź sobie, że ten...