Dlaczego wszyscy powinniśmy pozbyć się kuchenek mikrofalowych?

Być może jednym z najbardziej niezbędnych narzędzi kuchennych, które każdy posiada w swoim domu i jest często używane jest kuchenka mikrofalowa.

Mikrofale to energia elektromagnetyczna, która porusza się z prędkością światła.

Magnetron w kuchence mikrofalowej wytwarza energię falową, która bombarduje cząsteczki żywności i sprawia, że ​​spolaryzowane cząsteczki promieniują z tą samą częstotliwością miliony razy na sekundę. Tarcie to podgrzewa żywność, co powoduje również uszkodzenie strukturalne cząsteczek żywności.

W szwajcarskim badaniu przeprowadzonym przez biologa i naukowca żywności dr Hansa Hertela zidentyfikowano skutki działania żywności mikrofalowej. Przez osiem tygodni osiem osób żyło w kontrolowanym środowisku i sporadycznie spożywało surową żywność, tradycyjnie gotowaną żywność i żywność mikrofalową.

Próbki krwi badano po każdym posiłku. Jedzenie przygotowywane w kuchence mikrofalowej spowodowało znaczące zmiany w chemii krwi.

Stwierdzono, że „nie ma atomów, cząsteczek ani komórek żadnego układu organicznego, który byłby w stanie wytrzymać tak gwałtowną, niszczącą moc przez dłuższy okres czasu, nawet w zakresie niskich energii w miliwatach…

Struktury cząsteczek są rozrywane, cząsteczki są silnie deformowane (zwane izomerią strukturalną), przez co pogarsza się ich jakość. ”

W innym badaniu przeprowadzonym na Uniwersytecie Stanforda zbadano wpływ mleka z mikrofalówki. Jeden z głównych naukowców powiedział: „Mikrofalowe mleko, nawet przy niskim ustawieniu może zniszczyć niektóre z jego ważnych zdolności zwalczania chorób”. Twierdzili, że oprócz podgrzewania, istnieje wiele innych niepokojących zmian w mleku.

Produkcja nienaturalnych cząsteczek jest nieunikniona. Zaobserwowano, że naturalnie występujące aminokwasy ulegają zmianom izomerycznym (zmianom kształtu), a także przekształceniu w formy toksyczne pod wpływem mikrofal wytwarzanych w kuchenkach.

W jednym krótkoterminowym badaniu stwierdzono znaczące i niepokojące zmiany we krwi osób spożywających mleko i warzywa z kuchenki mikrofalowej. Ośmiu ochotników zjadło różne kombinacje tych samych potraw gotowanych na różne sposoby. Wszystkie potrawy przetwarzane przez kuchenki mikrofalowe powodowały zmiany we krwi ochotników.

Negatywne skutki:

Jedzenie żywności przetworzonej w kuchence mikrofalowej powoduje trwałe uszkodzenie mózgu poprzez zmniejszenie impulsów elektrycznych w mózgu. Zauważone efekty dla mózgu to utrata pamięci, koncentracja, niestabilność emocjonalna i spadek inteligencji.

Długotrwałe spożywanie żywności z kuchenki mikrofalowej powoduje wzrost komórek rakowych w ludzkiej krwi, a żywność przygotowywana w kuchence mikrofalowej powoduje raka (żołądka i jelit). To może tłumaczyć szybki wzrost raka jelita grubego w Ameryce.

Minerały, witaminy i składniki odżywcze całej żywności mikrofalowej są zmniejszone

Ciągłe spożywanie pokarmów mikrofalowych powoduje osłabienie układu odpornościowego poprzez zmiany w gruczole limfatycznym i surowicy.

Mleko i ziarna zbóż przygotowane w mikrofali przekształciły niektóre aminokwasy w substancje rakotwórcze.

Niezwykle krótki czas ekspozycji surowych, gotowanych lub mrożonych warzyw przekształcił ich alkaloidy roślinne w substancje rakotwórcze.


ZOBACZ TAKŻE

Spis treści: