Strona głównaInformacjeNowe badania sugerują spożywanie czekolady na śniadanie, aby schudnąć i wzmocnić mózg

Nowe badania sugerują spożywanie czekolady na śniadanie, aby schudnąć i wzmocnić mózg

Według naukowców z Uniwersytetu w Tel Awiwie w Izraelu, jedzenie czekolady rano może pomóc ludziom lepiej funkcjonować. Istnieje powszechne przekonanie, że należy unikać spożywania czekolady w diecie, ale w rzeczywistości to czekolada pomaga schudnąć.

Sól na migreny: prawda czy fałsz?

Natknęliśmy się na anegdoty, które sugerują, że przyjmowanie soli na migrenę czyni cuda. Niektórzy sugerują nawet rozpuszczenie soli w soku z cytryny. Ale czy...

Z tego powodu naukowcy z nowojorskiego Uniwersytetu Syracuse przeprowadzili badanie, które objęło 968 uczestników w wieku 23–98 lat.

Uczestnicy kontynuowali te same nawyki żywieniowe tylko dodatkowo rano spożywali czekoladę. Stwierdzono, że czekolada odgrywa ważną rolę w ich zdolnościach poznawczych.

Regularnie spożywana czekolada zwiększa poziom pamięci i poprawia abstrakcyjny i kreatywny sposób myślenia.

Dr Daniela Jakubowicz, autorka bestsellerowej „The Big Breakfast Diet” twierdzi, że kiedy się budzimy nasz organizm potrzebuje natychmiastowej energii.

Ciało przekształca pierwszy posiłek w energię, więc śniadanie ma kluczowe znaczenie dla zapewnienia potrzebnej ilości energii.



W ciągu dnia ciało wykorzystuje zapasy zmagazynowanej energii ze śniadania. Dlatego większość ludzi wierzyła, że ​​mniej jedzenia sprawi, że przytyjesz, a czekolada to kolejny składnik, który podnosi tłuszcz w organizmie.

Dlatego nie powinieneś martwić się spożywaniem czekolady, ponieważ może ona po prostu zmniejszyć talię.



Aby uzyskać wystarczającą ilość energii i podnieść poziom serotoniny spożywaj czekoladę codziennie nie później niż o godzinie 9 rano. Poczujesz się bardziej energiczny i będziesz działał lepiej w ciągu dnia.

Eksperci twierdzą, że ludzie, którzy jedzą śniadanie bogate w białka i węglowodany, nawet z deserem, który ma 500 kalorii mogą stracić na wadze więcej niż ci, którzy spożywają mniej jedzenia na śniadanie, a podjadają w ciągu dnia.

Dlaczego czekolada zapewnia tak pozytywny wpływ na organizm?


Czekolada jest bogata w flawonoidy, które znajdują się w produktach pochodzenia roślinnego i zawierają około 20 procent surowych ziaren kakaowych. Inne produkty bogate w flawonoidy to herbata, czerwone wino, jagody, winogrona i jabłka.

5 powodów kiedy nie powinno się spożywać octu jabłkowego

Korzyści zdrowotne octu jabłkowego są niezaprzeczalne. Ten składnik kuchenny od dawna stanowi część medycyny naturalnej w leczeniu wielu problemów zdrowotnych, w tym zapalenia stawów, astmy,...

Dołącz tę pyszną przyjemność do śniadania, a zrobisz cuda dla swojej wagi, nastroju, mózgu i ogólnego stanu zdrowia.


TO CI SIĘ SPODOBA:

TOP 5

podobne artykuły