Nowe badania sugerują spożywanie czekolady na śniadanie, aby schudnąć i wzmocnić mózg

Według naukowców z Uniwersytetu w Tel Awiwie w Izraelu, jedzenie czekolady rano może pomóc ludziom lepiej funkcjonować. Istnieje powszechne przekonanie, że należy unikać spożywania czekolady w diecie, ale w rzeczywistości to czekolada pomaga schudnąć.

Z tego powodu naukowcy z nowojorskiego Uniwersytetu Syracuse przeprowadzili badanie, które objęło 968 uczestników w wieku 23–98 lat.

Uczestnicy kontynuowali te same nawyki żywieniowe tylko dodatkowo rano spożywali czekoladę. Stwierdzono, że czekolada odgrywa ważną rolę w ich zdolnościach poznawczych.

Regularnie spożywana czekolada zwiększa poziom pamięci i poprawia abstrakcyjny i kreatywny sposób myślenia.


NIE PRZEGAP!  Biedronka azjatycka ponownie atakuje. To prawdziwa inwazja!

Dr Daniela Jakubowicz, autorka bestsellerowej „The Big Breakfast Diet” twierdzi, że kiedy się budzimy nasz organizm potrzebuje natychmiastowej energii.

Ciało przekształca pierwszy posiłek w energię, więc śniadanie ma kluczowe znaczenie dla zapewnienia potrzebnej ilości energii.


W ciągu dnia ciało wykorzystuje zapasy zmagazynowanej energii ze śniadania. Dlatego większość ludzi wierzyła, że ​​mniej jedzenia sprawi, że przytyjesz, a czekolada to kolejny składnik, który podnosi tłuszcz w organizmie.

Dlatego nie powinieneś martwić się spożywaniem czekolady, ponieważ może ona po prostu zmniejszyć talię.



NIE PRZEGAP!  Ten błąd, który robisz w samochodzie może cię zabić

Aby uzyskać wystarczającą ilość energii i podnieść poziom serotoniny spożywaj czekoladę codziennie nie później niż o godzinie 9 rano. Poczujesz się bardziej energiczny i będziesz działał lepiej w ciągu dnia.

Eksperci twierdzą, że ludzie, którzy jedzą śniadanie bogate w białka i węglowodany, nawet z deserem, który ma 500 kalorii mogą stracić na wadze więcej niż ci, którzy spożywają mniej jedzenia na śniadanie, a podjadają w ciągu dnia.

Dlaczego czekolada zapewnia tak pozytywny wpływ na organizm?


NIE PRZEGAP!  Rozmaryn - chroni przed chorobą Alzheimera i poprawia pamięć o 75%

Czekolada jest bogata w flawonoidy, które znajdują się w produktach pochodzenia roślinnego i zawierają około 20 procent surowych ziaren kakaowych. Inne produkty bogate w flawonoidy to herbata, czerwone wino, jagody, winogrona i jabłka.

Dołącz tę pyszną przyjemność do śniadania, a zrobisz cuda dla swojej wagi, nastroju, mózgu i ogólnego stanu zdrowia.