OSTRZEŻENIE: Jedzenie mięsa z rekinów może powodować chorobę Alzheimera

Mięso z rekina to popularny egzotyczny przysmak serwowany w większości azjatyckich restauracji. Jest uważany za rzadki rodzaj mięsa, który zapewnia wiele korzyści leczniczych. Jednak mięso to zdecydowanie nie jest tak zdrowe, jak ludzie uważają.

Według badań przeprowadzonych przez University of Miami, mięso rekina jest obciążone neurotoksynami.

Tak więc ludzie spożywający produkty rekinów mogą być narażeni na ryzyko rozwoju niektórych chorób neurologicznych, takich jak choroba Alzheimera i stwardnienie zanikowe boczne (ALS).

W czasopiśmie Toxins stwierdzono, że gatunki rekinów zamieszkujących Ocean Atlantycki i Pacyfik zawierają dwie bardzo niebezpieczne toksyny.

Naukowcy zalecają: Przestań jeść produkty zawierające mięso rekina!


Produkty z rekinów zawierają rtęć i cyjanobakteryjną neurotoksynę BMAA, które mogą znacząco wpływać na zdrowie psychiczne. Jeśli unikniesz spożywania produktów z rekinów, nie tylko ochronisz swoje zdrowie, ale także poprawisz ochronę gatunków.

Ten rodzaj mięsa jest powszechnie spożywany w Azji i innych społecznościach azjatyckich na całym świecie. Zupa z płetwy rekina jest szczególnym przysmakiem, podawanym na azjatyckich weselach.

Również chrząstki rekina są ważnymi suplementami stosowanymi w tradycyjnej medycynie chińskiej. Naukowcy ostrzegają ludzi, aby przestali spożywać mięso rekina, chrząstki i płetwy ze względu na ich toksyczną zawartość.

Ciągłe spożywanie produktów rekinów może prowadzić do różnych warunków zdrowotnych, ponieważ neurotoksyna metylortęć może gromadzić się w ciałach rekinów przez całe życie.

Toksyny te mogą wpływać na zdrowie ludzi na różne sposoby:

Gdy rtęć przechodzi przez żołądek i jelita może przenikać przez całe ciało.

Ta toksyna jest bardzo trująca dla układu nerwowego.

Jest to szczególnie niebezpieczne dla kobiet w ciąży, ponieważ może poważnie zaszkodzić zdrowiu nienarodzonego dziecka.

Nawet małe dawki mogą negatywnie wpływać na serce i układ krążenia.

Niektóre badania wykazały, że metylortęć może prowadzić do raka.

Dlatego zaleca się, aby ludzie przestali spożywać produkty z rekinów, aby zapobiec wielu chorobom neurodegeneracyjnym.


loading...
loading...
-70%

PLANUJESZ ZAKUPY?
SKORZYSTAJ Z PROMOCJI

PROMOCJE -70%
Setki promocji i kuponów rabatowych do najpopularniejszych sklepów czeka na Ciebie!
  • UNIKALNE KODY RABATOWE
  • WSPANIAŁE WYPRZEDAŻE I PROMOCJE
  • OSZCZĘDZAJ KUPUJĄC ULUBIONE PRODUKTY

Wybrane dla ciebie

Czy kiedykolwiek wykorzystywaliście cebulę, aby zapobiec przeziębieniu? Jeśli nie, to prawdopodobnie przynajmniej o tym słyszałeś. Wszyscy są zaskoczeni, a nawet śmieją się, gdy po raz pierwszy...
Naproxen jest niesteroidowym lekiem przeciwzapalnym (NLPZ) stosowanym do łagodzenia objawów zapalenia stawów (choroba zwyrodnieniowa stawów, reumatoidalne zapalenie stawów). Naproxen co to jest? Istnieją dwa rodzaje tego...
Palenie jest jedną z głównych przyczyn raka płuc. Wychodzenie z tego nałogu jest możliwe stosując różne zabiegi medyczne, najczęściej stosuje się plastry. Wiele osób nie wie,...
Każdy z nas jest inny czy to pod względem wyglądu czy też charakteru. Ale czy kiedykolwiek zastanawialiście się czy kształt waszego tyłka ma wpływ...

Nowe badania sugerują spożywanie czekolady na śniadanie, aby schudnąć i wzmocnić mózg

Według naukowców z Uniwersytetu w Tel Awiwie w Izraelu, jedzenie czekolady rano może pomóc ludziom lepiej funkcjonować. Istnieje powszechne przekonanie, że należy unikać spożywania...

Po przeczytaniu tego nigdy już nie będziesz używać telefonu w toalecie!

Wszyscy mamy ten dziwny zwyczaj zabrania telefonu do toalety. Czy wiesz jednak, że w ten sposób narażasz siebie i innych na bakterie E. coli,...

Poznaj naturalne środki na ból zęba, które faktycznie działają

Prawdopodobnie zgodzisz się, że ból zęba jest jednym z najgorszych bólu jakiego możesz kiedykolwiek doświadczyć. Może pojawić się w dowolnym momencie, gdy jesz ulubioną...

Cichy zabójca w kuchni: zawiera bakterie i szkodliwe chemikalia

Konwencjonalne przyprawy można znaleźć w prawie każdej kuchni. Przyprawy te zawierają jednak szkodliwe składniki, takie jak konserwanty, sztuczne kolory i GMO. Thomas Fricke, prezes i...

Mała dziewczynka pokonuje zapalenie stawów usuwając te 3 rzeczy z diety!

Izabela cierpiała na chorobę autoimmunologiczną znaną jako MCTD lub mieszaną chorobę tkanki łącznej. Kiedy po raz pierwszy odwiedziła dr. Marka Hymana, jej diagnoza obejmowała...