Co stanie się z ciałem po zjedzeniu bananów z czarnymi plamami – będziesz zaskoczony

Wiele osób uwielbia jeść banany, ale muszą wiedzieć o niektórych rzeczach przy następnym zakupie. Przeczytaj poniższy tekst i bądź ostrożny następnym razem, gdy zjesz ten tropikalny, smaczny owoc.

Całkowicie dojrzały banan wytwarza TNF (czynnik martwicy nowotworów) – substancję, która walczy z nieprawidłowymi komórkami.

Im więcej ciemnych plam tym bardziej dojrzały jest banan. Dojrzały banan jest korzystniejszy dla poprawy układu odpornościowego. Japońscy naukowcy potwierdzili również, że TNF znaleziony w bananie pomaga w walce z rakiem w sposób, który zwiększa odporność. Dzięki spożywaniu bananów można zapobiec niektórym chorobom i nowotworom.

Udowodniono również, że zawartość składników zmienia się, gdy staje się on bardziej dojrzały. Dlatego, gdy banan jest mocno dojrzały staje się bardziej żółty i wzrasta poziom przeciwutleniaczy. U dojrzałego banana z czarnymi plamami skrobia zamienia się w cukier, który jest łatwiejszy do strawienia.

Japońscy naukowcy w eksperymencie stwierdzili również, że banan wytwarza TNF (substancję przeciwnowotworową), która zwiększa liczbę białych krwinek i poprawia układ odpornościowy. Zaleca się spożywać 1-2 banany dziennie, aby zwiększyć odporność.

Banany z brązowymi plamami okazują się zdrowsze niż te z zieloną skórką lub te żółte bez plam. Komórki rakowe można pokonać przy pomocy TNF. Wpływ jaki banan wywiera na ciało, jest związany z działaniem lentinanu, który stymuluje odporność i jest również znany jako środek przeciwnowotworowy.

Podsumowując dojrzały banan ma właściwości przeciwnowotworowe, ponieważ wyzwala tworzenie białych krwinek i zapobiega mutacjom komórek.

Uwaga: Aby zapobiec utracie witamin umieść w pełni dojrzałe banany w lodówce lub natychmiast zjedz świeże banany z ciemnymi plamami.


ZOBACZ TAKŻE