Strona główna Informacje Uwaga - nigdy nie mieszaj tych owoców! Powodują poważne choroby

Uwaga – nigdy nie mieszaj tych owoców! Powodują poważne choroby

Regularne spożywanie owoców i warzyw ma kluczowe znaczenie dla ogólnego zdrowia i prawidłowego funkcjonowania organizmu. Nie należy jednak łączyć różnych owoców i warzyw.

Jest to nie tylko niezdrowe, ale może stanowić poważne zagrożenie dla zdrowia.

Nigdy nie należy łączyć następujących składników pokarmowych:

1. Budyń i banan

Ta kombinacja nie może być łatwo strawiona i spowalnia pracę twojego umysłu. Promuje również wytwarzanie toksycznych substancji, które mogą powodować poważne konsekwencje, szczególnie dla niemowląt.

2. Pomarańcze i marchew

Jest to popularna kombinacja zwykle występująca w wielu pasteryzowanych sokach owocowych, ale może powodować nadmierny odpływ żółci i zgagę.

Zauważono również, że może to prowadzić do uszkodzenia nerek i innych poważnych chorób.

3. Ananas i mleko

Bromelaina w ananasie nie pozwala na pewne kombinacje, szczególnie z mlekiem. W połączeniu może powodować bóle brzucha, bóle głowy, nudności, biegunkę, infekcje i inne stany, które są szczególnie niebezpieczne dla małych dzieci.

4. Papaja i cytryna

Ta kombinacja może powodować niedokrwistość i inne problemy z poziomem hemoglobiny w organizmie. Upewnij się, że nie łączysz ich, ani nie podajesz tej kombinacji swoim dzieciom.

5. Guawa i banan

Ta mieszanka guawy i banana może powodować gazy, kwasicę, bóle głowy i nudności.

6. Pomarańcza i mleko

Jeśli lubisz rano łączyć pomarańczę ze zbożami, przestań to robić. To zaszkodzi twojemu żołądkowi i nie przetworzy skrobi ze zbóż.

Ponadto jest trudny do trawienia, więc bez problemu będziesz musiała radzić sobie z niektórymi problemami zdrowotnymi.

7. Warzywa i owoce

Unikaj spożywania jednocześnie warzyw i owoców. Owoce są bogate w cukier co sprawia, że ​​są trudne do strawienia i pozostaną w żołądku na dłużej. Podczas fermentacji owoce uwalniają toksyny i powodują biegunkę, bóle głowy, bóle brzucha i infekcje.

POLEĆ TEN ARTYKUŁ ZNAJOMYM

zobacz także


loading...
loading...

Wszystkie informacje zawarte w serwisie mają wyłącznie charakter informacyjny, a stosowanie ich w praktyce powinno za każdym razem być konsultowane z lekarzem specjalistą.

Lecznicze właściwości octu jabłkowego są niezaprzeczalne. Po pierwsze, ten wspaniały składnik kuchenny ma silne właściwości antyseptyczne, co czyni go doskonałym narzędziem przeciwko bakteriom. Jest to również...
Większość chorób jest wynikiem spożywanej przez nas żywności. Kwaśne jedzenie może prowadzić do różnych chorób, starzenia się, a nawet raka. Natomiast żywność alkaliczna może...
Sól Epsom jest używana od setek lat do wielu różnych celów, takich jak ogrodnictwo, czyszczenie i detoksykacja. Sól tę można znaleźć w centrach ogrodniczych...
Czy słyszałeś plotki, że jeśli spłuczesz włosy Coca Colą, włosy będą idealnie kręcone? Jak myślisz, czy to prawda? Czy cola naprawdę zawija włosy i jak to...
Zaleca się posiadanie jednej z tych roślin w domu lub mieszkaniu, ponieważ udowodniono, że absorbują one wszystkie szkodliwe promieniowania emitowane przez telewizor, neutralizują toksyny...